NOVAC POD UVJETOM

Zrinjski i Velež od Grada Mostara dobijaju po 150.000 KM, moraju ispunjavati samo jedan uslov

Dean Marijanović
FOTO: SPORTSPORT.BA

Na 13. sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara koja se održava danas, vijećnica Naše stranke Irma Baralija uputila je inicijativu kada je u pitanju financiranje mostarskih fudbalskih rivala Zrinjskog i Veleža koji su u ovoj godini od Grada dobili po 150.000 maraka, piše Hercegovina.info.

Baralija je istaknula kako je dobro da se novac daje sportskim klubovima, ali potaknuta novim neredima koji su se dogodili, kazala je kako to ne bi činila bezuvjetno. Rekla je Baralija kako se Zrinjski i Velež svaki put moraju ograditi od bilo kojeg oblika nasilja, te isti oštro osuditi.

“Moja inicijativa možda neće biti toliko popularna, ali mislim da je ispravna. Radi se o novcu koji iz proračuna dodjeljujemo fudbalskim klubovima Zrinjskom i Veležu. Ove godine dali smo klubovima po 150 000 maraka. Smatramo da se ovaj novac treba davati za sport, za fudbalske, rukometne i sve ostale klubove, ali ne bezuvjetno. Mi smatramo da fudbalski klubovi Velež i Zrinjski dobiju novac pod uvjetom da svaki put se ograde i oštro osude svaki oblik nasilja povezan sa sportom te da se povežu s relevantnim odjelima i službama Grada Mostara i MUP-om HNK-a kako bi izradili projekt i implementirali projekt i program prevencije nasilja koje se povezuje sa sportom, naravno uz suradnju sa svojim navijačima”, rekla je Baralija.

Na dnevni red današnje sjednice uvršten Zaključak o sigurnosnoj situaciji u Gradu Mostaru, zbog nemilih događanja proteklog vikenda, a o kojem će se tek raspravljati.

Next Post

Brajlović: Tuzla City ide do kraja, nismo ekipa koja kalkuliše i zanimaju nas samo pobjede!

MLADI ČUVAR MREŽE
Copy link
Powered by Social Snap