NOVE TUŽBE ZA ŽELJEZNIČAR

Željo ga ‘vratio u život’ a on najavio tužbe: Frane Ikić više neće nositi dres Željezničara!

Redakcija DMF
FOTO: fkzeljeznicar.ba

Novi trener Plavih Tomislav Ivković danas je na Grbavici izvršio prozivku fudbalera Željezničara. Na prvom treningu odazvalo se 24 fudbalera, a postoji mogućnost da nakon određenog perioda bude još odlazaka, a tu se najviše misli na Petra Boju i Sinana Ramovića, kojima uskoro završava ugovor sa Željezničarom.

Jedan od onih koji zasigurno više neće nastupat na Grbavici jest defanzivac Frane Ikić, koji nakon godinu i pol dana napušta Željezničar. Imao je 27-godišnji stoper nekoliko dobrih utakmica u Plavome dresu, ali na kraju nije došlo do dogovora oko produženja ugovora, i on će od naredne sezone nastupat u dresu novog kluba.

No, tu se ne završava sve. Iako je Željezničar tako reći pomogao Ikiću da se ‘vrati u život’ nakon odlaska u Drugu ligu Slovenije, točnije u klub NK Fuzinar, danas je fudbaler rođen u Zadru prema pisanju portala SportSport.ba poslao opomenu pred tužbu uz nadu da će pronaći zajednički jezik te da će se sve završiti na najbolji način.

Ukoliko dugovanja ne budu isplaćena naredni korak kojeg će Ikić poduzeti je tužba Željezničara UEFA-i.

Frane Ikić je za Željezničar odigrao ukupno 31 zvaničnu utakmicu, a dodao je još i 2 gola te 2 asistencije. Nije tajna i da bi ovaj defanzivac svoju karijeru mogao nastaviti upravo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a za njegove usluge zainteresovan je Zrinjski iz Mostara.

Next Post

Šećerović: Pozivi su većinom za inozemstvo, neke 'kockice' ne poklope se uvijek kako treba!

JOŠ UVIJEK ČEKA PRAVU PONUDU
Copy link
Powered by Social Snap