Veliki uspjeh: Željezničar dogovorio saradnju sa prvakom Škotske

Dean Marijanović

UGOVOR SA RANGERSIMA

Fudbalski klub Željezničar uskoro će potpisati ugovor o saradnji sa škotskim velikanom, Rangersom, piše sport1.ba.

Povezivanje s jednim od najtrofejnijih evropskih i svjetskih klubova trebalo bi donijeti konkretne aktivnosti kada se radi o omladinskim pogonima dva kolektiva, kao i edukaciju za stručni kadar. U planu je i zajedničko organiziranje najmanje dva kampa godišnje u BiH na kojima bi trenerski “staff” Rangersa obučavao talentirane mlade nogometaše, ali i stručni kadar Plavih.

Također bi omladinci Željezničara, uz smirivanje epidemiološke situacije, putovali u Glasgow i trenirali sa vršnjacima iz Rangersa, a čim to uvjeti dozvole bila bi upriličena i prijateljska utakmica seniorskih ekipa na Grbavici. Naravno, prethodno bi se sačekala dozvola o prisustvu publike na stadionima.

Ugovor sa Rangersima bi u narednih nekoliko dana trebao potpisati predsjednik FK Željezničar Samir Cerić, zahvaljujući čijim konekcijama je i došlo do razgovora o saradnji.

Glasgow Rangersi su već osigurali ove sezone titulu prvaka Škotske, prvu nakon što je prije deset godina klub proglasio bankrot. Na čelu s trenerom Stevenom Gerrardom, ova ekipa je došla i do osmine finala Evropske lige.

Next Post

Novi snimak se pojavio na internetu: Dinamo žestoko oštećen!

SPORNA SITUACIJA?
Copy link
Powered by Social Snap