SJAJNI 26-GODIŠNJI ČUVAR MREŽE

Velić: Osjećao sam potrebu da se trebam vratit i pomoći Mladosti u borbi za opstanak!

Dean Marijanović

Povratnik u redove Mladost Doboj – Kakanj Emil Velić radi sjajan posao u drugom dijelu sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. Čuvar mreže, za kojeg i ostali članovi ekipe kažu da je najbolji pojedinac sezone na proljeće, govorio je ekskluzivno za portal dm-fudbal.

26-godišnji golman došao je u Mladost kao posuđeni član grčkog kluba AO Xanthi, a ugovor o posudbi ističe na kraju ove sezone. Mladost je na čelu sa trenerom Nemanjom Miljanovićem uspjela izboriti opstanak u ligi, nakon teškog početka, i velikog problema sa Koronavirusom. Velić je u nekoliko utakmica bio pravi junak, sačuvavši svoju mrežu netaknutom:

“Sigurno da je i ovu sezonu obilježio COVID-19, pogotovo u Grčkoj, gdje je kasnio početak prvenstva, u jednom trenutku je bio čak i upitan početak lige. Nakon svih dešavanja, odlučio sam se za posudbu. Postojale su još neke opcije, međutim imao sam “obavezu” prema Mladosti DK, da im pomognem i da zajedno ispunimo cilj za ovu sezonu a to je opstanak u društvu najboljih. Sa odigranom polusezonom, mogu biti jako zadovoljan, pogotovo, jer je bila ta Korona pauza/prekid prvenstva prošle sezone, kašnjenje sa ligom u Grčkoj, te kasni dolazak u Mladost, gdje se cijela ekipa promjenila. Međutim brzo sam se uklopio u ekipu, jer su momci stvarno za svaku pohvalu, odigrali smo dosta dobro i sasvim zasluženo ostali u ligi.”

Kao što smo ranije i naveli, i ova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine bila je dosta neizvjesna, zanimljiva, sa dosta uzbuđenja i dosta iznenađenja, što pozitivnih, što negativnih za pojedine klubove. Tako je Borac nadoknadio 13 bodova zaostaka i osvojio titulu prvaka države. Mladost je odigrala nekoliko dobrih utakmica, gdje je ekipa pokazala kvalitet, znanje ali i karakter, koji se najviše istaknuo na Grbavici u meču sa Željezničarom (4:4, dva igrača manje):

“Ove godine je liga bila stvarno zaninljiva, pogotovo završnica gdje je Borac nadoknadio veliki zaostatak za Sarajevom, te su na kraju uspjeli osvojiti prvenstvo. Sigurno da je to jedan veliki šok sa FK Sarajevo, jer su ih svi vidjeli kao nove/stare prvake, pogotovo jer su imali ogromnu prednost, ali fudbal pokazuje svu svoju draž, te u ovom slučaju Borac dokazuje da nije ništa nemoguće. Kako je borba za prvaka bila jako zanimljiva, isti slučaj je bio i sa ekipama koje su htjele zadržati premijerligaški status. Tu se također vodila velika bitka, mi smo bili tu ali smo uz dobre igre i rezultate na kraju zasluženo izborili opstanak. Jesmo mlada ekipa, potentna ali i kvalitetna ekipa, i dokazali smo da se možemo nositi i sa na papiru jačim ekipama. To su pokazali i rezultati, remi sa Željom, Sarajevom, Zrinjskim, onda velika pobjeda protiv Tuzle. Tako da smo na proljeće pokazali ekipni kvalitet, a sve je to plod jednog rada i truda. Velike zahvale za to idu i stručnom štabu na čelu sa Nemanjom Miljanovićem.”

Sigurno da za usluge Emila Velića ima mnogo zainteresiranih klubova iz Bosne i Hercegovine, ali na kraju najviše o sudbini ovog čuvara mreže odlučuje grčki Xanthi, sa kojim postoji važeći ugovor do kraja sezone 2021/22:

“Ugovor o posudbi mi ističe krajem mjeseca, te tako zavrsavam svoju epizodu u Mladost Doboj – Kakanj. Ovom prilikom želim da se zahvalim svim uposlenicima kluba, stručnom štabu i gospodinu Mušiji na korektnosti. Teško je bilo šta planirati, pogotovo u fudbalu, jer se sve može brzo i lako promjeniti. Sa klubom Xanthi imam važeći ugovor do kraja sezone 2021/22, tako da oni najviše odlučuju o mojoj sudbini i nastavku karijere. Iskreno bilo je upita iz naše lige, te nekih inostranih klubova ali kao što sam rekao imam važeći ugovor u Grčkoj, te ću sa njima obaviti razgovor nakon čega će moja slika biti mnogo kristalnija i jasnija kada je u pitanju moja budućnost.”

Next Post

Počinje čistka u Dinamu: Damir Krznar otpisao čak trojicu igrača odmah na početku?

SLAŽE SE EKIPA ZA NOVU SEZONU
Copy link
Powered by Social Snap