POSTAJU SLOBODNI IGRAČI

Ugovor do kraja sezone: Sarajevo ovoga ljeta ostaje bez sedam standardnih igrača?

Armin Brkić

Fudbalski klub Sarajevo trenutno vodi veliku borbu za osvajanje titule prvaka države, a ekipu koju sa klupe vodi Vinko Marinović očekuju velike promjene na kraju sezone, kada je u pitanju igrački kadar. Naime, čak sedmorici fudbalera (Elvis Džafić, Dušan Hodžić, Slobodan Milanović, Kenan Dervišagić, Anel Hebibović, Krste Velkoski, Haris Handžić, Mersudin Ahmetović) ističe ugovor 30.06.2021., i bit će vrlo zanimljivo što će ljudi iz uprave Sarajeva na kraju odlučiti.

Prema nekim informacijama iz Bordo tabora moguće je da sa nekim od navedenih fudbalera na kraju bude potpisan i novi ugovor, naravno, sve zavisi od situacije u kakvoj će fudbalski klub Sarajevo biti. Glavni ciljevi jesu titula prvaka države, Kup BiH ali i igranje u Europi, od čega bi mogla i zavisiti financijska slika kluba sa Koševa za narednu sezonu.

Pored svega očekuje se i da FK Sarajevo potraži određena pojačanja, koja su potrebna nakon odlaska dva najbolja fudbalera, Benjamina Tatara i Amara Rahmanovića, s obzirom da se njihov izostanak mogao osjetit već u nastavku drugog dijela sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Next Post

Hajduk pojačava sredinu: Na Poljud stiže reprezentativac Rumunjske i bivši igrač Cluja?

HAJDUK TRAŽI NOVA POJAČANJA?
Copy link
Powered by Social Snap