POVRATAK NA GRBAVICU

Trenutno bez kluba: Boubacar Dialiba spreman ponovno obući dres Željezničara?

Dean Marijanović
FOTO: TWITTER

Fudbalski klub Željezničar trebao je pripreme za nastavak sezone započeti 10. januara, no prema saznanjima našeg portala to će se na kraju odgoditi za 13. januar.

Ljudi koji su trenutno u Upravi kluba zajedno sa novim šefom stručnog štaba Edisom Mulalićem prave planove za nastavak sezone kada je riječ o igračkom kadru.

Svima je poznatno da financijska situacija kluba sa Grbavice nije idealna, i da bi se u narednom periodu moglo očekivati još odlazaka. Ipak, jučer je naš portal pisao o dolasku Edina Cocalića u Željezničar, koji je voljan i spreman pomoći najdražem klubu.

Pored Cocalića, kako dm-fudbal.com neslužbeno saznaje Plavi dres ponovno je spreman obući Boubacar Dialiba koji je već šest mjeseci bez kluba. Iz izvora bliskih igraču Dialiba je izrazio želju da se vrati na Grbavicu, no, još uvijek nije došlo do kontakta sa ljudima iz kluba, odnosno glavnim trenerom Edisom Mulalićem.

33-godišnji fudbaler je u periodu od 2006. do 2008. godine nosio dres Željezničara, odakle je za 300.000 eura napravio transfer u Španjolsku Murciju. Pored Željezničara, Dialiba je u svojoj karijeri još nastupao za: Dakar UC, Real Murcia, Mechelen, Cracovia, Malatyaspor, Giresunspor, Umraniyespor te Keciörengücü.

Treba napomenuti da Boubacar Dialiba ima i državljanstvo Bosne i Hercegovine, što mu je omogućilo da upiše i jedan zvaničan nastup za U-21 reprezetnaciju Bosne i Hercegovine.

Next Post

Sporazumni raskid ugovora: Francois Moubandje napustio Dinamo Zagreb!

NIJE SE NAMETNUO
Copy link
Powered by Social Snap