SUDAČKI EKSPERT

Strahonja o penalima za Dinamo: Pa znate kako, ako svjesno idete nogom u blok, morate paziti..”

Dean Marijanović
FOTO: HRT SPORT TELEVIZIJA

Sudački ekspert Mario Strahonja gostovao je u HTV-ovoj emisiji Stadion, u kojoj je analizirao i komentirao sporne trenutke iz utakmica odigranih u prošlom kolu hrvatskog prvenstva.

“Ako gledamo iz perspektive derbija, možemo biti zadovoljni suđenjem, ali na nekim utakmicama bilo je određenih previda. Tu postoji mjesto za unaprjeđenje”, bila je generalna ocjena sudačkog eksperta.

Prva utakmica koju je analizirao je derbi Rijeke i Dinama (3:3). “Zahtjevan derbi. Komplimenti Pajaču i timu, dobro su funkcionirali”, istaknuo je Strahonja, koji je oba jedanaesterca suđena u korist Dinama okarakterizirao kao ispravne. Više se spominjao onaj drugi iz 62. minute, kad je Velkovski igrao rukom u kaznenom prostoru nakon što mu se lopta odbila od noge.

“Ako svjesno idete nogom u blok, morate i svjesno pozicionirati ruku”, rekao je Strahonja, istaknuvši da je igrač Rijeke proširio obujam svog tijela i da u dosuđenom jedanaestercu nije bilo ništa spornoga. Jedna od situacija koje su bile analizirane jest i prekršaj Menala na Ampemu iz 70. minute. Izgledalo je grubo, ali javna opomena, a ne isključenje, bila je dobra Pajačeva odluka, istaknuo je Strahonja.

Next Post

Strahonja o penalu za Šibenik: Tu nije bilo riječi o prekršaju, igrač je prevario sve..

SUDAČKI EKSPERT
Copy link
Powered by Social Snap