Škaljić: Velež je moja druga kuća, i puno mi je srce kada vidim da je klub tamo gdje pripada

Dean Marijanović

NEKADAŠNJI IGRAČ VELEŽA

Danas se u Mostaru na stadionu Rođenih igra pravi derbi Premijer lige Bosne i Hercegovine. Riječ je u duelu Veleža i Borca iz Banja Luke, dva tima koja se bore za titulu prvaka države. Povodom svih dešavanja u fudbalskom klubu Velež, odlučili smo kontaktirat Asima Škaljića, nekdašanjeg igrača a i legendu kluba iz Mostara.

Gdje je, i što danas radi Asim Škaljić, legenda Premijer lige Bosne i Hercegovine?

“Živim u Mostaru, gdje imam školu fudbala National i koja broji 70 članova. Trenutno se nalazim u centru za edukaciju i završavam Uefa A licencu, dok bi u budućnosti išao i po Uefa Pro licencu.”

Premijer liga 2013/14 i Premijer liga 2020/21?

“Ono što mogu reći jest da su tereni mnogo bolji, igrači su bolje plaćeni nego u naše vrijeme ali sigurno je prije bilo puno boljih igrača u Premijer ligi jer svaka ekipa je imala po jednog majstora koji je mogao okrenut utakmicu. A navijači su uvijek dobri, da kažem standardno dobri.”

Period u Željezničaru, trenutni problemi na Grbavici, može li se Željo izvući, što je rješenje?

“Sigurno da je ovo jedan težak period za Željezničar, ono što se kaže koliko para toliko muzike. Koliko čujem igračima se puno duguje i onda ne možete da očekujete ni od trenera ni od igrača da nešto više urade, ipak to je njihov posao, oni od toga žive i hrane svoju porodicu. Ja vjerujem da će se Željo izvući iz ove situacije, i mislim da je za naše klubove najbolje rješenje ulaganje u omladinski pogon, odnosno da naprave svoj proizvod. Znam, svi žele rezultat odmah, ali u Želji sigurno ima talentovane djece koja trebaju dobiti svoju šansu u prvom timu.”

FK Velež, borba za prvaka države, Feđa Dudić, navijači, atmosfera?

“Velež se vratio na stare staze, sve u klubu odlično funkcioniše i uprava radi odličan posao. Sve je na svom mjestu, infrastruktura, novac, sve je tu, igrački kadar predvođen Feđom Dudićem i njegovim pomoćnicima mogu da se koncentrišu samo na fudbal. Klub ima ogromnu podršku navijača i sigurno da nam je svima drago vidjet Velež u vrhu bh. fudbala. Posebo nama koji smo se afirmisali u klubu jer Velež je moja druga kuća i Velež me oblikovao u igrača, čovjeka i na tome sam zauvijek zahvalan. Sigurno bi najsretniji bili da titula dođe u Mostar ali i izlazak u Europu nije loš rezultat.” – završio je 39-godišnji Asim Škaljić, koji je u svojoj karijeri nastupao još i za: GOŠK Gabela, FK Željezničar, FK Olimpik, FC Chiasso, te FC Sion.

Next Post

Problemi za Željezničar: Dva igrača propuštaju derbi, Zec pod upitnikom?

PROBLEMI ZA ŽELJEZNIČAR
Copy link
Powered by Social Snap