Šifrirana poruka Piquea nakon jučerašnjeg kiksa u utakmici sa Celtom

Dean Marijanović

U 88. minuti Pique je bivšeg igrača Barcelone zaustavio u blizini šesnaesterca pri vodstvu 2:1 njegovog tima, a onda je Iago Aspas naštimao loptu i sjajno pogodio za izjednačenje (2:2), zbog čega je Barca ostala bez jako bitna dva boda.

Pique je kasnije na Twitteru ostavio poruku: “We were fated to pretend. To pretend”, što je naslov pjesme američkog benda MGMT i što je u prevodu: “Usudili smo se da se pretvaramo. Da se pretvaramo”.

Španski mediji, prije svih AS, tvrde da je time aludirao na akciju kada je srušio Rafinhu, što je dovelo do gola Celte. Pique smatra da nije bilo kontakta s Rafinhom, no sudija je ipak imao drugačije mišljenje.

Piquea objava neposredno nakon završetka utakmice na Twitteru je dobila veliki broj lajkova i bezbroj komentara, a mnogi su postavljali fotografije ili videozapise trenutka u kojem Pique ruši Rafinhu i teško je dati pravu procjenu da li je štoper gostiju ovdje stvarno nepropisno zaustavio nekadašnjeg saigrača.

Next Post

Kakvo ljeto: Inter nakon Hakimija dovodi još tri paklena igrača

Facebook Twitter Email Prvo pojačanje je dovedeno, a riječ je naravno o Achrafu Hakimiju, desnom beku koji u Inter dolazi […]
Copy link
Powered by Social Snap