BUDUĆNOST HRVATSKOG NOGOMETA

Životna priča Hajdukovog dragulja: Odrastao bez majke, a zbog Hajduka odbio velikane!

Dean Marijanović
FOTO: Duje Klarić – Cropix

Hajduk je sinoć na Poljudu rabio Goricu rezultatom 4:0. Prvo ime utakmice ponovno je bio mladi Stipe Biuk, koji je u ovom meču upisao asistenciju i gol, nakon odlične solo akcije. Danas je Biuk prvo ime u svim medijima u Hrvatskoj, naravno, potpuno zasluženo.

18-godišnji napadač skoro je potpisao profesionalni ugovor, koji će ga za Hajduk vezati do januara 2026. godine, naravno, ukoliko ne stigne prava ponuda koja bi zadovoljila klub iz Splita. Tko je zapravo Stipe Biuk? Ne tako davno, hrvatski portal Index.hr objavio je interesantnu priču o napadaču Bijelih.

Stipe Biuk, koji sada odskače kao najveća nada Hajduka. Otac Robert, porijeklom je iz Vrlike, a u Solinu se skrasio prije 15 godina. Supruga Danijela iznenada je preminula, prošlo je sad već 12 godina, a Robert je ostao sam s trojicom sinova.

“Ma malo mi je sve to, nismo mi naviknuti. Ma i da vam budem iskren, ne pričamo mi toliko o nogometu i ja prije nisam nikad bio na utakmicama. Sad eto idem zbog Stipe. Vidim da je sve dobro, ponosan sam, naravno. Stipan je skroman, normalan, život ga je naučio. Rano su trojica sinova ostala bez majke, gurali su jedan druga i danas se guraju i sad je dobro. Dosta su povezani, možda baš zbog svega toga što su prošli.” – priča otac Robert.

Stipe je još prije tri godine mogao otići u Red Bull Salzburg, ali odlučili su da ne želi još napustiti školu i klub.

“Na jednom turniru bio je skaut Bayerna Branimir Štrkalj, mi smo razgovarali i ponudio je Duji i Stipi da dođu u München sedam dana da ih pogledaju i da prođu kroz njihov sustav. Onda se javio Salzburg, ali ništa od toga, prerano je.”

Next Post

Napušta Rijeku: Franko Andrijašević uskoro potpisuje trogodišnji ugovor sa novim klubom!

ODLAZI NA KRAJU SEZONE
Copy link
Powered by Social Snap