Pred nastavak sezone: Željezničar dogovorio dva nova pojačanja?

Dean Marijanović

Fudbalski klub Željezničar danas će odigrati posljednju pripremnu utakmicu pred nastavak m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. U ekipu Amara Osima ove je zime stigao Jasmin Čeliković kao igrač Rijeke na posudbi.

Željo je veći dio priprema odradio u Međugorju, gdje je nekoliko fudbalera bilo na probnom radu. Sa većinom nije došlo do dogovora, no ugovor sa Plavima uskoro bi trebao potpisati Josip Bender, izdanak golmanske akademije Hajduka iz Splita.

Bender bi sa Željezničarom trebao potpisati ugovor na godinu i pol, a dolazi kao slobodan fudbaler. Pored Bendera, u zadnjih nekoliko dana sa povratkom u Želju povezuje se i Sinan Ramović koji je skoro napustio Švicarsku.

Kako saznajemo, Ramović trenutno ima ponude iz Kazahstana ali iz Premijer lige Bosne i Hercegovine (Borac Banja Luka, Tuzla City, Sarajevo i Željezničar) i bit će zanimljivo gdje će na kraju ovaj ofanzivac nastaviti karijeru.

Podsjećamo, upravo je Ramović bio dio ekipe Plavih koja je zadnja uspjela donijeti trofej na Grbavicu, a riječ je o trofeju Kupa Bosne i Hercegovine iz sezone 2017/18.

No tags for this post.
Next Post

(UŽIVO/VIDEO) Prijenos utakmice: NK Osijek - HNK Rijeka

Facebook Twitter Email Dobrodošli na prijenos utakmice u kojem će Hrvatski prvak i trenutni lider gostovat u Rusiji kod ekipe […]
Copy link
Powered by Social Snap