Ponikao na Grbavici: Kako je Amer Hiroš očitao lekciju ‘Željinim polovnjacima’?

Armin Brkić

DIJETE ŽELJEZNIČARA

foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Željezničar je i dalje bez pobjede u 2021. godini, naravno kada je u pitanju m:tel Premijer liga Bosne i Hercegovine, jer bilo je pobjeda, u nekim prijateljskim utakmicama, gdje je Željo znao postići golova i golova, te se tako napuniti samopouzdanjem, ali za šta, odnosno za koje stvari, događaje?

Da li je problem Amar Osim? Da li je problem predsjednik? Da li su problemi igrači? Da li je došlo do zasićenja Plavog dresa? Znaju li igrači šta zapravo znači dres Željezničara? Znaju li oni težinu fudbalskog kluba Željezničar? Šta je sa onom popularnom ‘Grbavica baza bez poraza’?

Sva su to pitanja, na koja, barem do sada, nitko iz kluba ne zna odgovoriti, kako od igrača, tako do trenera, ali i predsjednika, koji je najavljivao čuda, koja se i jesu desila, ali u korist Željinih protivnika.

Korona je, narodu je dosta svega, žele se isključiti, odlutati negdje, na sat, dva, tri, odluče pogledati meč Željezničar – Mladost, MojaTV, stadion Grbavica u odličnom stanju, izdanju, baš kao i Amer Hiroš, dijete Željezničara, kojeg je ne tako davno i pokojni Milomir Odović vodio u Mađarsku, kada su Plavi savladali Ferencvaroš (0:1).

Činilo se tada, da je Željo dobio još jedno pojačanje iz svog omladinskog pogona, ali samo se činilo, jer Hiroš je uz mnoge druge uskoro i ‘potjeran’, odnosno poslan na posudbu u Goražde uz onu standardnu “nemaš ti kvalitet za Plavi dres, pokušaj se nametnut u niželigašu, pa, pa..”

Igrao je Hiroš i juniorsku Ligu prvaka sa Željezničarom, bio dio sjajne pobjede juniora na Grbavici protiv Red Bull Salzburga (2:1), ali nitko nije znao prepoznati, ili možda čak i nije želio vidjet kvalitet, talenat, današnjeg fudbalera i kapitena Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Prošlo je pet godina od odlaska Hiroša sa Grbavice, ništa se nije promjenilo, naravno kada je u pitanju Željezničar, jer navijači i dalje čekaju na titulu, koju ‘polovnjaci’ sa terena obećavaju iz sezone u sezonu.

Danas, vratio se 24-godišnji vezista na Grbavicu, kao igrač i kao pravi vođa ekipe, ali protivničke ekipe, koja je u 17. minuti imala vodstvo od 3:1 protiv domaćina, Željezničara, na Grbavici, koja je povijest, historija ali i ponos svih istinskih i pravih navijača Plavih.

Bila je to zaista zanimljiva utakmica, vrijedna pažnje, i gledanja, gledanja kako se ‘Željino dijete, potjerano iz voljenog kluba, na Grbavici, u protivničkom dresu, igra sa Željinim polovnjacima’.

Baš kao što je i napisano, igrao se Hiroš, asistencija, gol u rašlje, driblinzi, zalaganje, borba, sve je to viđeno od igrača sa brojem 10, dok su Željini fudbaleri, u Plavim dresovima, izgledali potpuno bezidejno, bez mnogo volje i želje da naprave neki rezultat, za promjenu, jer ovo do sada je sve bilo ‘čisto blamiranje’.

Zabio je Hiroš gol ‘svom klubu’, nije slavio, iz poštovanja prema voljenom klubu, za razliku od drugih igrača koji su ne tako davno nastupali u Željezničaru i koji jedva čekaju proslaviti pobjedu, golove, i bodove uz razne pjesme, i povike koji vrijeđaju najtrofejniji fudbalski klub u Bosni i Hercegovini.

Na Grbavici ima mjesta za Lendrića, Mujezinovića, Alispahića, Stevanovića, Blaževića, Milićevića, Miletića, Vrhovca, Erića pa i Veselinovića, koji je skoro i javno uputio prijetnje Željezničaru, u vidu tužbe za neke određene stvari, koje nisu ispoštovane ugovorom, ali ono što je očito jest da za Željinu djecu, talente, i budućnost, na Grbavici nema mjesta ..

Za kraj, samo dva imena, Faruk Duraković i Hamza Gasal, vrijeme je …

Next Post

Bivši igrač Želje žestoko prozvao Mušiju: Pamet zašuti, a budala progovori

BIVŠI IGRAČ PLAVIH
Copy link
Powered by Social Snap