JADRANSKI DERBI

Pojavila se nova snimka: Livaja bi mogao biti drastično kažnjen zbog udaranja huligana?

Redakcija DMF
FOTO: GORAN KOVAČIĆ

Jubilarni 100. jadranski derbi od hrvatske samostalnosti pružio nam je odličan nogomet u nedjelju u završnici 16. kola Prve HNL. Hajduk je na Rujevici iznenađujuće u posljednjim trenucima utakmice ‘ukrao’ pobjedu Rijeci i s 3:2 slavljem znatno zahuktao i zakomplicirao situaciju na vrhu ljestvice Prve HNL.

Na žalost, nakon utakmice jedan navijač Rijeke je utrčao na teren i udario pomoćnog trenera Hajduka Mislava Karoglana, a nokautom mu u obrani vratio Hajdukov rukovoditelj osiguranja Antonio Vuković.

No, Livaja bi zbog svog poteza mogao biti kažnjen budući da u članku 61. disciplinskog pravilnika HNS-a piše: “Igrač koji fizički napadne gledatelja prije, za vrijeme ili nakon utakmice, bit će kažnjen novčanom kaznom, zabranom igranja od tri do deset utakmica ili zabranom igranja od tri mjeseca do godinu dana.”

Livaji na ruku ne ide slavljenje prvog gola Hajduka u 45. minuti. Tada je udario korner-zastavicu i gestikulirao prema tribinama što je izazvalo reakciju domaće publike. “Tko se nesportski ponaša prema gledateljima riječima, pokretima, gestama ili na drugi način kaznit će se novčanom kaznom i zabranom igranja do pet utakmica ili zabranom obavljanja funkcija tri mjeseca”, stoji u članku 52. disciplinskog pravilnika HNS-a.

Pročitajte više na: VEČERNJI.HR

Copy link
Powered by Social Snap