VELIKO POJAČANJE HAJDUKA

Pohvale na račun Krovinovića: Veliki adut u borbi za vrh, on je nova varijanta Hajdukovog Pirla!

Dean Marijanović
FOTO: HNK HAJDUK SPLIT

Pobjeda splitskog Hajduka na Rujevici u Jadranskom derbiju dodatno je zaoštrila konkurenciju za prvo mjesto u HNL-u. Trenutno je velika četvotka unutar samo četiri boda, s time da Dinamo ima utakmicu manje od konkurencije.

Bijeli su u infarktnoj završnici slavili protiv Rijeke 3:2 i tako najavili da se na njih moće ozbiljno računati, pogotovo s novim strategom Valdasom Dambrauskasom. Legenda klub i bivši reprezentativac Mario Carević, apostrofirao je Filipa Krovinovića kao ključnog igrača Majstora s mora.

“Osjetilo se da je Krovinović ponovno u momčadi jer osim što s Filipom u momčadi Hajduk ima neusporedivo bolju kreativnu fazu igre, njegova pojava ima težinu, respekt suparnika.” – rekao je za Sportske novosti bivši član Stuttgarta.

“Poznajem Filipa još iz vremena kad je igrao u Zagrebu, pratio sam njegove izvedbe u WBA. Uvijek je imao ofenzivniju ulogu. S druge strane, jasna je ideja trenera Dambrauskasa da Krovinović bude neka varijanta Pirla iz Juventusa. Pružio mu je ulogu igrača koji daje ritam igri vezne linije, ali pritom će Krovinović još sigurno poraditi na obrambenoj fazi.” – istaknuo je za SN.

Hajduk u idućem kolu na Poljudu dočekuje Istru 1961.

Copy link
Powered by Social Snap