Dobio podršku članova Upavnog odbora: Slišković novi trener Željezničara!

Dean Marijanović

ODLUKOM UPRAVNOG ODBORA

foto: klix.ba

Fudbalski klub Željezničar večeras je putem svoje zvanične stranice objavio da je novi trener ekipe Blaž Slišković. Sjednica FK Željezničar je završena i Slišković je dobio podršku članova Upravnog odbora, što je bilo presudno u izboru između Zlatana Nalića i nekadašnjeg selektora BiH.

“Upravni odbor FK Željezničar donio je odluku o novom šefu stručnog štaba, a riječ je o bivšem selektoru BiH, Blažu Sliškoviću.

Blaž Slišković je rođen 30. maja 1959. godine u Mostaru. Veoma uspješnu fudbalsku karijeru počeo je mostarskom Veležu, a potom je igrao za Hajduk, Marseille, Pescaru, Lens, Mulhouse, Rennes, Dragovoljac i Zrinjski. Nosio je dresove reprezentacija Jugoslavije i Bosne i Hercegovine.

Trenersku karijeru počeo je u Hrvatskom Dragovoljcu, a zatim je vodio Zrinjski i Brotnjo. Od 2002. do 2006. godine bio je selektor reprezentacije BiH. Kao šef struke vodio je Hajduk, Zrinjski, Tiranu, Al-Ansar, kineski QD Jonoon, Široki Brijeg, a posljednji angažman je imao u Hong Kongu vodeći Kitchee. Dva puta je osvajao Premijer ligu BiH.” – stoji na zvaničnoj stranici kluba.

Next Post

Kudra: Bio sam pogubljen, od sreće nisam znao gdje trčati, gdje proslaviti gol

ODIGRAO ODLIČNU UTAKMICU
Copy link
Powered by Social Snap