O NAMA

dm-fudbal.com – najposjećeniji fudbalski medij u Bosni i Hercegovini

Povijest portala

Portal je nastao u oktobru 2017. godine kao fudbal-manija.com, da bi u januaru 2020. godine promijenio ime u dm-fudbal.com s ciljem, kako regionalnog, tako i sadržajnog, razvijanja. Od samog početka nije zamišljen kao samo bosanskohercegovački portal, kako ga je prvo ime definiralo, već kao regionalni portal. Na početku su, uglavnom, objavljivane vijesti iz svijeta i to zabavnog sadržaja, bez politike i crne hronike. Kroz 4 godine, fudbal-manija.com/dm-fudbal.com je od osnivanja konstantno rastao kako je rastao i broj internet korisnika u BiH.

Sadržaj

dm-fudbal.com uvijek nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informirati svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz svijeta fudbala/nogometa, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde. Portal svojim tekstovima ukazuje na aktuelne probleme, s ciljem pozitivnih društvenih promjena, ali prije svega afirmira pozitivne vrijednosti, ljude i događaje koji doprinose stvaranju zdrave i pozitivne atmosfere u društvu. Sadržaj portala se od nastanka do danas konstantno povećavao i napredovao. dm-fudbal.com je jedan od malobrojnih portala u Bosni i Hercegovini koji ima profesionalnu redakciju po uzoru na tradicionalne medije, dopisnike u svim većim gradovima BiH, proizvodi vlastiti sadržaj ili ga legalno kupuje od novinskih i fotoagencija. Danas se na dm-fudbal.com objavi oko 20 vijesti dnevno. dm-fudbal.com je vjerovatno jedini nezavisni internet medij u Bosni i Hercegovini iza kojeg ne stoji nijedna politička opcija, nevladina organizacija ili marketinška agencija, pa je sadržaj našeg portala i zbog toga najprivlačniji našim čitateljima.

Posjećenost

Mjerenje posjećenosti stranice prepustili smo GemiusAudiencu koji vrši analizu i mjerenja posjećenosti bosanskohercegovačkih web-stranica, prema tim podacima dm-fudbal.com je najposjećeniji i vodeći fudbalski informativni portal u Srednjobosanskom kantonu. U maju 2021. godine, Gemius je zabilježio 87.884 hiljada stvarnih korisnika (samo posjete iz BiH) što je dm-fudbal.com svrstalo među TOP 10 najposjećenijih web-stranica u BiH od ukupno 61 koliko je obuhvaćeno analizom. Google-Analytics statistiku za određeni period (pregledi stranica, unikatne posjete, demografija) dostavljamo na upit.

Internet u BiH

Prema dostupnim podacima, u Bosni i Hercegovini trenutno ima blizu dva miliona internet korisnika ili 42 posto populacije koja koristi internet.

Copy link
Powered by Social Snap