Novi potpis: Šahinović potpisao profesionalni ugovor sa FK Sarajevo

Dean Marijanović

Polaznik Akademije FK Sarajevo, Muhamed Šahinović, danas je potpisao profesionalni ugovor sa FK Sarajevo.

Šesnaestogodišnji Šahinović nastupao je prethodne sezone za U-17 selekciju FK Sarajevo, te je sačuvao svoju mrežu na 10 od 18 odigranih utakmica. Bio je jedna od glavnih karika u ekipi koja je osvojila titulu Premijer lige u svojoj selekciji. Šahinović ima i 10 nastupa za omladinske selekcije BiH.

“Potpisivanje profesionalnog ugovora sa FK Sarajevo je za mene ispunjenje sna i ne mogu opisati riječima sreću koju osjećam u ovom trenutku. Ovo je za mene jedan veliki razlog da nastavim još više trenirati i napredovati da bih jednog dana i stao na gol voljenog kluba. Iskoristio bi ovu priliku da se zahvalim svim mojim dosadašnjim trenerima, kao i gospodinu Hadžiću, te stručnom štabu FK Sarajevo na pruženoj prilici”, rekao je Šahinović.

“Šahinović je velika nada bh. fudbala i FK Sarajevo. Pokazao je odlične partije u prošloj sezoni i mislim da je zaslužio i ovaj profesionalni ugovor. Pred njim je, nadam se, uspješna karijera i ovo je prvi korak ka tome”, izjavio je koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo Emir Hadžić.

(fksarajevo.ba)

Next Post

Nekadašnji pomoćni trener Barcelone Carlos Unzue boluje od neizlječive bolesti

Facebook Twitter Email “Imam ALS i rekli su mi da imam još četiri godine života. Ljudi su sposobni prilagoditi se […]
Copy link
Powered by Social Snap