SELEKTOR SRBIJE ISKREN

Niste vi izmislili fudbal: Dragan Stojković Piksi veliki protivnik Superlige Evrope!

Dean Marijanović

Ideja o Superligi najbogatijih evropskih klubova traje godinama, a od sinoć imamo i konretne dokaze. Svih 12 klubova koji su osnovali novo takmičenje potvrdili su svoje učešće, pa se evropski fudbal nalazi na prekretnici.

Haos koji bi mogao da nastane ne raduje nikog, a zabrinut za budućnost sporta je i Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije. U intervjuu za Kurir govorio je o uticaju koji će američki novac imati na igru koju obožavaju milijarde.

Proslavljeni fudbaler govorio je o američkom novcu, njihovom shvatanju fudbala, ali i uticaju koji žele da izvrše na evropske timove.

”Lično mislim da ta polarizacija nije dobra i da… Da ne upotrebim neku ružniju reč, ali ovo je neka vrsta bezobrazluka da se uopšte dođe na tu ideju. Koliko čujem, tu je uleteo američki novac. E sad, ako pitate Amerikance za fudbal, oni će vam pričati za fudbal koji oni igraju, reći će da je to soker. Ako je to budućnost evropskog fudbala u sokeru, onda ja nemam reči… Ja ne podržavam tu ideju koliko god ona nekima izgleda kao dobro, ali zapravo nije dobra… Klubovi koji su se odlučili na ovako nešto, oni su ovim odlučili da se distanciraju od svih ostalih. Pa gospodo, je l ste vi ti koji ste izmislili taj fudbal?! Fudbal je malo širi pojam od vas 12 ili koliko vas ima. Nije to baš tako kao što vi mislite. Drugo, odakle crpite te igrače, pa dovodite ih iz nekih favela, iz nekih rularnih predela i sela…”, rekao je Dragan Stojković.

Izvor: ArenaSport Srbija

Next Post

Osigurao se: Raskid ugovora sa Vinkom Marinovićem skupo bi koštao Bordo tim!

LOŠE IGRE SARAJEVA
Copy link
Powered by Social Snap