FUDBALER ČELIKA

“Navijači su uvijek uz nas, bore se svim silama, i nikada neće dopustit da se ugasi jedan od simbola grada Zenice.”

Dean Marijanović
FOTO: nasarijec.ba

Fudbaleri Čelika imali su nešto lošiji start sezone u Drugoj ligi Federacije BiH, pa je tako ekipa iz Zenice poražena rezultatom 0:1 u duelu sa Stupčanicom iz Olova. Iako je Čelik i u tom meču bio znatno bolja ekipa, sreća je ipak bila na strani protivnika. Ipak, u drugom kolu drugačija slika, i pobjeda od 3:0 u Zavidovićima protiv Krivaje:

“Istina, sezonu smo otvorili ne zasluženim porazom od ekipe Stupčanice, imali su više sreće u toj utakmici. Već u drugom kolu kod ekipe Krivaje smo ostvarili pobjedu i pokazali kvalitet. Atmosfera u ekipi je jako dobra, radimo odlično i nadam se da i rezultat neće izostati.” – priča za portal Haris Šehić, ponajbolji fudbaler nogometnog kluba Čelik. Sigurno da dobre igre desnog beka nisu prošle ne zapaženo od strane drugih ekipa iz Bosne i Hercegovine, ali se 28-godišnji fudbaler odlučio za ostanak na Bilinom polju:

“Ostao sam tu u Čeliku, a prošlu sezonu smo završili jako dobro i mislim da smo ispunili ono što se od nas i očekivalo. Nešto lošiji početak ove sezone ponavljam, ali nadam se da će iz utakmice u utakmicu rasti i moja forma, a i forma kompletne ekipe.”

Popularni Robijaši, i navijači Čelika neizostavni su dio kluba, i dalje su dvanaesti igrač, kada su u pitanju takmičarski mečevi:

“Oni su naš dvanaesti igrač, prate nas kroz svaku utakmicu i uz nas tu bili i kada smo izgubili od Stupčanice, što je pokazao broj naših navijača u Zavidovićima. Bore se za klub svim silama i neće dopustiti da se ugasi simbol grada Zenice.” – završio je Šehić, koji se nada kako Čelik uz dosta truda, želje i borbe može vrlo brzo i do Prve lige Federacije Bosne i Herecegovine.

Next Post

Kakav odgovor: Ofanzivni veznjak Lovro Majer objasnio zašto je odabrao Rennes!

BIVŠI IGRAČ DINAMA
Copy link
Powered by Social Snap