Na Grbavicu bez napadača: Handžić i Cmiljanić upitni za derbi?

Dean Marijanović
foto: sportsport.ba

Fudbaleri Sarajeva već su nekoliko dana u glavnom gradu naše zemlje nakon okončanja priprema u hrvatskom Umagu.

Bordo momci se pripremaju za nastavak sezone u Premijer ligi BiH, koji će dočekati jako oslabljeni, ukoliko situacija ostane nepromijenjena.

ekipu sa Koševa ove zime pojačao je samo Boris Cmiljanić, crnogorski napadač, koji je stigao iz Slovačke (Slovan Bratislava).

Međutim, on još nije stekao pravo nastupa, jer nije registrovan za FK Sarajevu u Cometu (informacioni sistem koji vodi NSBiH i u kojem su svi podaci vezani za takmičenja u našoj zemlji). Navodno, problem predstavlja činjenica da Cmiljanić još nije dobio radnu dozvolu, prenosi Faktor.

Istovremeno, kako za Faktor kažu iz FK Sarajevo, još sa priprema u Umagu problem sa povredom “vuče” Haris Handžić, koji je postao prvi špic nakon što je Mersudin Ahmetović operisao križne ligamente.

Korpulentni napadač povrijedio se u prijateljskoj utakmici protiv Levskog, a nakon toga nije igrao u meču protiv Triglava kada je napad predvodio Cmiljanić.

To znači da stručni štab Sarajeva, prema trenutnoj situaciji, pred derbi protiv Željezničara na raspolaganja nema klasičnog centralnog napadača!

Zvanične informacije o statusu Cmiljanića i stepenu Handžićeve povrede još uvijek nema, a do velikog derbija je ostalo manje od dvije sedmice.

IZVOR: SCSPORT.BA

Next Post

U Hajduku ne misle stati: Još jedan bivši igrač želja ljudi iz uprave?

Facebook Twitter Email Hajduk je jučer kasno objavio vijest da je Marko Livaja novi igrač Bijelih. Za mnoge je to […]
Copy link
Powered by Social Snap