Muhamed Bešić okončao jednogodišnju epizodu u dresu Sheffield Uniteda

Dean Marijanović

Bosanskohercegovački reprezentativac Muhamed Bešić okončao je jednogodišnju epizodu u dresu Sheffield Uniteda i za njega je sezona završena.

Pomalo tiho, Bešić je završio sa nastupima za Sheffield United u Premier ligi, pošto nije dogovoreno da ostane i dalje među Oštricama, nakon što je posudba iz Evertona okončana.

Bešić je imao rok da se dogovori o eventualnoj novoj posudbi sa Sheffieldom do kraja mjeseca juna, ali se to nije dogodilo, pa će se vratiti u matični Everton. No, za Karamele sa Goodison Parka nema pravo nastupa, pa je faktički sezona za bh. veznjaka i službeno završena.

Iako nije potvrđeno da je u pitanju Bešić, pretpostavlja se da je baš o njemu govorio trener Chris Wilder. Navodno, jedan od fudbalera iz svlačionice Sheffielda neće ostati u timu jer je njegov menadžer tražio više novca pod pretpostavkom da Oštrice imaju mnogo više nego što se prikazuje, te da fudbaleri trebaju veća primanja.

Na bh. reprezentativcu je sada da pokuša pronaći novi angažman u narednoj sezoni kojoj se već sada može okrenuti. Da li će to biti nova posudba ili permanentni ugovor sa nekim timom, ostaje da se vidi.

Kandidata je u proteklom periodu bilo, i nije tajna da je najglasniji od njih bio Middlesbrough, doduše tokom zimskog prelaznog roka. Tim sa Riversidea je upoznat sa kvalitetama bh. fudbalera jer je Bešić bio na posudbi i u tom klubu.

Next Post

Blagojević: Trenutno mi nije prva opcija povratak u Premijer ligu

Facebook Twitter Email Autor teksta: Dean Marijanović Fudbaler koji se prošle zime najviše povezivao sa ekipom Veleža i trenutni član […]
Copy link
Powered by Social Snap