ZAHVALAN IGRAČ

Može igrati na više pozicija: HNK Rijeka u svoje redove želi dovesti Harisa Ovčinu?

Dean Marijanović
FOTO: SPORTSPORT.BA

Sinoć kasno pojavila se informacija da HNK Rijeka već duže vrijeme prati igre Harisa Ovčine, igrača fudbalskog kluba Velež, i da su već na zimu spremni poslati ponudu na adresu Rođenih.

Sadašnji trener Rijeke Goran Tomić već je sezonu ranije kao trener Lokomotive doveo Branimira Cipetića u Hrvatsku, a sada bi prema svim informacija put Hrvatske mogao i Haris Ovčina. Riječani polako traže zamjenu za Ivana Tomečaka, koji ulazi u neke igračke godine (op. a. 31) te kao zamjenu vide desnog beka Veleža.

Pored pozicije beka Ovčina je igrač koji može pokriti nekoliko pozicija i sigurno da je to još jedan od razloga zbog čega ga ljudi iz Rijeke žele vidjeti na Rujevici. Ove je sezone 25-godišnji fudbaler u dresu Rođenih upisao 22 zvanične utakmice, u kojima je postigao 1 gol i dodao 4 asistencije.

Njegov ugovor sa Veležom vrijedi do ljeta 2022. godine, a njegova cijena prema Transfermarktu iznosi 300 hiljada eura. Ovčina je svoju karijeru započeo u Željezničaru, da bi u Velež stigao preko Famosa iz Hrasnice.

Copy link
Powered by Social Snap