PROŠAO ŠKOLU CRVENE ZVEZDE

Savić: Raduju me dobri nastupi, ali najbitnije je da ekipa igra dobro, i da pobjeđuje!

Dean Marijanović

Ekipa Metalca iz Srbije igra odlično u posljednjih nekoliko kola Superlige Srbije. Sedmo mjesto na tabeli i četiri pobjede iz zadnjih šest susreta govori o kvalitetama ekipe koju sa klupe vodi Žarko Lazetić. Mreža plavo-bijelih ostala je tri puta netaknuta u posljednjih šest susreta, a na golu je stajao mladi Strahinja Savić:

“Atmosfera je uvijek na vrhunskom nivou, pogotovo sada nakon sjajnih rezultata u posljednje vreme ali se ne opuštamo i želimo da sezonu završimo na pravi način.” – započeli smo razgovor sa 21-godišnjim golmanom, koji je kako se kaže ‘iskoristio’ svoju šansu na pravi način, i stao na gol možda i u trenutcima kada se lomila sezona:

“Mene lični učinak ne zanima toliko, važno je samo da ekipa igra dobro i da pobjeđuje. Sačuvao sam mrežu tri puta, ali to je uspjeh cijele moje ekipe. Mislim da sam iz utakmice u utakmicu bio sve bolji i to me raduje, također želim da se zahvalim i treneru Lazetiću na ukazanom povjerenju.”

Kao što smo ranije i naveli, Metalac je trenutno sedmoplasirana ekipa a do kraja sezone ostale su još dvije utakmice. Domaći meč sa Novim Pazarom, i ‘šlag’ na kraju, utakmica sa Zvezdom na Marakani:

“Dvije teške i potpuno drugačije utakmice. Pazaru su neophodni bodovi za opstanak, ali mi svakako želimo pobjedu na toj utakmici i nova 3 boda. Utakmicom protiv Zvezde želimo odmjeriti snage sa najboljom ekipom u ovoj zemlji, odnosno da vidimo koliko možemo. Želimo pružiti naš maksimum, i nadamo se pozitivnom rezultatu.”

Savić je prošao školu Crvene Zvezde, branio sa Grafičar a od ove sezone je u Metalcu. Radi se o mladom i kvalitetnom golmanu, za kojeg mnogi predviđaju blistavu i uspješnu karijeru. Kada je riječ o reprezentaciji, ovaj talentirani golman još uvijek ima pravo nastupa za U-21 reprezentaciju, ali ni A selekcija u budućnosti nije isključena:

“Prošao sam Zvezdinu školu. Jednu sezonu sam branio i u prvom timu Grafičara, odakle nosim samo lijepe uspomene, i prijatelje koje sam stekao za cijeli život. Ja sebe i dalje vidim u Metalcu, ovdje se dobro osjećam. Sigurno da svaki igrač mašta o dresu reprezentacije jednog dana, to je ono što svaki sportista sanja kada počne da se bavi bilo kojim sportom.”

Kao što smo ranije naveli, Savić je u svojoj dosadašnjoj karijeri nosio dresove Crvene Zvezde, Grafičara, i FK Metalca (trenutno), a da se radi o sjajnom dečku, prije svega, tvrdi nam i Dejan Mišić, agent ovog fudbalera.

Next Post

Čeka se konačna odluka: Marinović odlazi, već se znaju potencijalni nasljednici?

LOŠI REZULTATI EKIPE SARAJEVA
Copy link
Powered by Social Snap