IGRA SJAJAN FUDBAL

Mahmutović: Atmosfera u Tešnju je uvijek sjajna, i sigurno da je to jedan od razloga dobre igre

Dean Marijanović
FOTO: SPORTSPORT.BA

Ekipa TOŠKA-a iako pomlađena igra sjajnu sezonu, pa je tako klub iz Tešnja trenutno na trećoj poziciji Prve lige Federacije Bosne i Herecgovine, šest bodova iza prvoplasiranog GOŠK-a. Mnogi ih uoči ove sezone nisu shvatali ozbiljno, ali igrači na čelu sa trenerom Dženanom Zaimovićem rade odličan posao.

Prvi strijelac lige, sa 8 golova, Selmir Mahmutović također dolazi iz redova TOŠK-a, a u razgovoru za portal dm-fudbal.com otkrio je trenutno stanje u ekipi, ali i ambicije kluba u ovoj sezoni:

“Zadovoljni smo urađenim, imamo vrlo mladu ekipu sa nas nekoliko što se kaže iskusnih igrača i naravno stručni štab koji zaslužuje sve pohvale. Atmosfera u Tešnju je uvijek dobra i to je vjerovatno jedan od razloga za ovakve igre. Ambicija kluba jeste ta da se bude među prvih 5 ekipa prvenstva, jer smo dosta pomladili tim na osnovu ranijih sezona.”

Kao što smo ranije i naveli, Mahmutović je trenutno prvi strijelac lige, ali i pored golova mnogo posla uradi na utakmici, te je njegov povratak u TOŠK ovog ljeta pravi pogodak:

“U Tešnju mi nekako prija igranje, nemam nikakvog pritiska, ljudi me vole, cijene i onda golovi sami dolaze od sebe. Ne opterećujem se uopšte da moram biti prvi strijelac, važno mi je samo da ekipa igra dobro, a ekipa uvijek izbaci pojedinca, što se vidi i na našem primjeru.”

Sigurno da igre 28-godišnjeg napadača neće proći ne zapaženo, pa tako interesa o mogućoj promjeni sredine već ima:

“Iskren da budem, već imam neke pozive, ali ništa konkretno. Ugovor mi je do zime, a već sam jednom rekao iz TOŠK-a mogu samo u Premijer ligu ili inostranstvo. Ovim putem želim da se zahvalim našoj publici u Tešnju koja je stvarno naš dvanaesti igrač, i meni kao igraču mnogo znači povratak navijača na stadione.” – završio je Mahmutović.

Next Post

Oglasila se Luna, i progovorila o eventualnom ulasku u Zadrugu: Ja i Marko razmišljamo..

POPULARNI PAR
Copy link
Powered by Social Snap