Kudra: Bio sam pogubljen, od sreće nisam znao gdje trčati, gdje proslaviti gol

Dean Marijanović

ODIGRAO ODLIČNU UTAKMICU

broj 8: Aid Kudra

Klub FK Klis pravo je iznenađenje kada je u pitanju takmičenje Kupa Bosne i Hercegovine. Ovaj klub iz druge lige FBiH Jug došao je sasvim zasluženo do polufinala, te su svojim igrama i nastupima kroz cijelo takmičenje oduševili cijelu javnost u Bosni i Hercegovini.

U prvom meču polufinala FK Klis je ipak poražen. Unatoč dobrim šansama i lijepim akcijama, klub iz Buturović Polja kod Konjica nije uspio savladati ekipu Borca iz Banja Luke. No, jedan gol u gostima daje im za pravo da se nadaju možda čudu, a o svemu smo razgovarali sa Aidom Kudrom, strijelcom jedinog gola za FK Klis:

“U prvoj utakmici smo odigrali odlično, sve ono što smo se dogovorili u svlačionici to smo ispoštovali na terenu. Imali sam par prilika što nismo iskoristili a u ovakvim utakmicama se to ne smije propuštati. U revanš ulazimo desetkovani, što povredama tako i kartonima, ali sam uvjeren da će oni igrači koji budu istrčali na teren dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Šanse su male, ali vrijedi pokušati.”

22-godišnji Aid Kudra uspio je postići gol u toj prvoj utakmici, a u razgovoru za naš portal otkrio je osjećaj nakon što je lopta završila u mreži:

“Ova utakmica je bila posebna, svi smo bili motivisani pa tako i ja. Ja sam imao tu sreću da postignem taj pogodak za 1:1. Osjećaj kada je lopta ušla u gol je bio neopisiv. Od sve te sreće nisam znao gdje da idem poslije gola, pa sam otišao do klupe da gol proslavim sa svojim saigračima i trenerom. Lično sam zadovoljan kako sam odigrao ovu utakmicu, i da sam odgovorio na svaki zadatak koji mi je trener dao prije utakmice.” – priča nam Kudra, koji je nažalost igru napustio zbog ozljede, koja će ga sa terena odvojiti određeno vrijeme:

“Nažalost, doživio sam povredu koljena u 70-oj minuti, zbog koje ću propustiti revanš utakmicu koja će se igrati u Mostaru, na areni Rođeni. Mlad sam, imam još vremena da napredujem, trenutno sam vezan sa FK Klis, šta će biti dalje to ćemo vidjeti.”

Sigurno da su teške utakmice u Kupu BiH ostavile traga u prvenstvu druge lige FBiH Jug, ali u ekipi FK Klis vlada sjajna atmosfera, te klub iz dana u dan napreduje na čelu sa Ahmom Miljevićem i Rasimom Sitarom:

“U klubu je atmosfera odlična, vlada jedna pozitivna energija. Većina igrača je tu dugi niz godina, međusobno se svi od prije poznajemo tako da nam je to olakšalo da se prilagodimo jedni drugima i stvorimo jednu pozitivnu priču iz Buturović Polja na čelu sa Ahmom Miljevićem i Rasimom Sitarom.Cilj je da se završi na drugom mjestu u prvenstvu, teške utakmice u kupu su se odrazile na prvenstvo, na bodovni zaostatak za vodećim Ljubuškim. Narednu sezonu napadamo titulu prvaka druge lige jug.” – govori vrlo ambiciozno za kraj 22-godišnji ofanzivni veznjak Aid Kudra.

Next Post

Veliki problemi za FK Sarajevo: Fanimo propušta derbi utakmicu sa Borcem

IGRA ODLIČNU SEZONU
Copy link
Powered by Social Snap