Kovač: Prednost Posušja nije nedostižna, novi igrači su kvalitet više

Dean Marijanović

Potpuni hit u prvom dijelu sezone m:tel Prve lige Federacije BiH bila je ekipa NK VIS Simm Bau, na čijem je čelu Mirza Mujkanović. Ekipa iz Maglaja prvi dio sezone okončala je na 4. mjestu, sa samo 4 boda zaostatka u odnosu na prvoplasiranu ekipu Posušja.

“Prvi dio smo odigrali jako korektno, ali izgubili smo bodove u nekim utakmicama u kojima to nismo planirali, pa tako zaostajemo 4 boda za vodećim Posušjem, što po meni nije nedostižno. Sigurno da imamo jednu od najkvalitetnijih ekipa u ligi, došlo je i dosta novih igrača koji su jako kvalitetni i očekujem da će nam donijeti dodatni kvalitet kako bi anulirali trenutnu prednost koju ima ekipa Posušja. Ne sumnjam da će se to sve fino posložiti i da ćemo uz maksimalan angažman i profesionalan pristup svih nas ostvariti zacrtani cilj a to je naravno Premijer liga.” – započeo je razogovor Mirza Kovač, jedan od najboljih fudbalera tima koju sa klupe vodi Ajdin Mrguda.

Da je zaista jedan od ciljeva i plasman u Premijer ligu, svjedoče nam i pojačanja koja su tijekom zime stigla u VIS Simm Bau. Pored toga, ekipa se trenutno priprema za nastavak sezone, koji će itekako biti zanimljiv, ali i zahtjevan:

“Već skoro mjesec dana jako dobro i kvalitetno treniramo na terenu sa plastičnom podlogom a pored toga radimo i u teretani sa kondicionim trenerom Vernesom i moram priznati da nam odgovara takav tip treninga. U toku dosadašnjih priprema akcenat je bio na kondicijskoj pripremi i mislim da smo to apsolvirali jako kvalitetno. Već sada počinjemo sa uigravanjem ekipe i stavljamo akcenat na taktički dio kako bi do prvog kola kola bili u potpunosti spremni za sve izazove koji nas očekuju. Moram pohvaliti predsjednika Mujkanovića i upravu kluba koji su nam omogučili sve potrebne uslove kako bi mogli da ispunimo sve ono što smo zacrtali u toku priprema.” – priča nam vrlo iskreno Kovač, koji za sebe smatra kako može mnogo bolje, nego što je to bilo u prvom dijelu sezone:

“Moram priznati da sam zadovoljan svojim igrama u prvoj polusezoni ali vodim se time da uvijek može i mora bolje. Naporno sam trenirao na pauzi kako bi u drugom djelu moje igre bile na još većem nivou i da na taj način pomognem kako sebi tako i klubu. Siguran sam da ću uz pomoć svojih saigrača nastaviti sa dobrim igrama i naravno postići što više golova kako bi na kraju ostvarili naše zajedničke ciljeve.”

Kao što samo prethodno i naveli, u klub je stiglo nekoliko pojačanja, a 28-godišnji napadač smatra kako zdrava konkurencija može samo dodatno ojačati i poboljšati rad i rezultate kluba:

“Drago mi je naravno kada čujem da drugi pozitivno pričaju o meni i da su zadovoljni onim što sam do sada uradio u klubu. Ja na to gledam kao dodatni motiv da radim još više i još jače kako bi opravdao sigurno velika očekivanja. Dolaskom novih igrača konkurencija u klubu je velika, na svakoj poziciji imamo po najmanje dva kvalitetna igrača i ako to shvatimo kao “zdravu” konkurenciju sigurno možemo svi imati koristi od toga. Sa uvjetima koje imamo u klubu i odnosom od strane uprave prema nama igračima sam prezadovoljan, svi u klubu na čelu sa Mujkanovićem se trude da klub svakim danom napreduje u svim segmentima što nama igračima jako puno znači i daje nam dodatni motiv za rad.”

Kovač je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao još i za: Zvijezda Gradačac, Rudar Kakanj, NK Metalleghe, te Mladost Doboj – Kakanj.

Next Post

Fudbalska mudrost ili nešto drugo: 10 najboljih izjava Ivice Osima

Facebook Twitter Email Na svijetu trenutno živi jako mali broj fudbalskih mudraca, a Bosanci i Hercegovci imaju čast da među […]
Copy link
Powered by Social Snap