Koprivica: Klub poput Modriče zaslužuje da igra u Premijer ligi

Dean Marijanović

Defanzivac Vlado Koprivica napustio je Jedinstvo iz Bihaća. Iako je najavljen kao veliko pojačanje, do nastavka saradnje nije došlo, a o svemu što se događalo Koprivica je ispričao za naš portal:

“Prije svega za svaki moj bivši klub imam samo riječi hvale pa tako i za NK Jedinstvo Bihać gdje sam proveo nekih godinu dana. Iskreno žao mi je što smo se rastali nakon samo jedne polusezone ali nismo nasli zajedničku riječ te je došlo do raskida saradnje kako sa mnom tako i sa većinom mojih saigrača. U svakom slučaju Jedinstvu želim što bolji plasman na kraju sezone i što brži povratak u Premijer ligu jer Bihać zaslužuje Premijer ligu.”

Bilo je mnogo interesovanja, ali na kraju se ovaj 26-godišnji defanzivac odlučio za povratak u svoj matični klub, Modriča, koji iduće sezone slavi 100 godina postojanja:

“Nakon dugih 7 godina igranja po drugim klubovima uglavnom Federalnim vratio sam se u matični klub. Mislim da ću svojim iskustvom sigurno pomoći mladoj ekipi Modriče da izbori što bolji plasman u prvoj ligi RS. Mislim da je liga RS napredovala u svakom pogledu i da ima dosta kvalitetnih ekipa među kojima je i moja Modriča. Realno je očekivati da već od iduće sezone Modriča, koja ima sve uslove, pokuša vratiti u Premijer ligu, baš 2022. godine slavi i 100 godina postojanja kluba i mislim da bi to bio pravi jubilej za klub i grad.” – priča nam vrlo iskreno Koprivica, koji je za kraj razgovora i potvrdio da je postojala mogućnost povratka u TOŠK iz Tešnja:

“Bilo je poziva, pregovaranja, od svih najinteresantniji je bio onaj iz Tešnja ali nažalost nismo našli zajedničku riječ ovaj put, možda nekada opet.”

No tags for this post.
Next Post

Oglasio se Samir Cerić: Prijeti li Željezničaru sudbina Čelika?

Facebook Twitter Email Klub sa Grbavice je prije nekoliko dana putem svoje zvanične stranice objavio post u kojem se navodi […]
Copy link
Powered by Social Snap