Kolak: Možemo se nositi sa svim ekipama, što smo i pokazali

Dean Marijanović

Krupa Vrbas se ove sezone vratila u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, te su mnogi očekivali velike rezultate kao iz nekih ranijih sezona (finale Kupa BiH). Krupa je nešto lošije odigrala prvi dio sezone, te se nalazi u zoni ispadanja, pa slijedi nešto teži nastavak, gdje će svaki bod značiti.

Ipak, ljudi u klubu ali i igrači, u ovom slučaju Vasilije Kolak vjeruju u opstanak, odnosno u nešto bolje igre u nastavku prvenstva:

“Borba za opstanak će biti neizvjesna do samog kraja. Sve ekipe su se pojačale i mislim da će biti jako zanimljivo. Mislim da smo i u prvom dijelu sezone pokazali da se možemo nositi sa svim ekipama, i sigurno da smo po prikazanom zaslužili koji bod više, ali jednostavno sreća nije bila na našoj strani. Ipak nadam se da će nam se to vratiti u drugom dijelu prvenstva i uvjeren sam da će Krupa u nastavku biti puno bolja.” – priča nam Kolak, koji kaže kako je atmosfera u ekipi dobra, te da su pojačanja dodatni kvalitet ekipi:

“Atmosfera u ekipi je odlična, svi dobro radimo, pokušavamo dati sve od sebe. Stiglo je nekoliko provjerenih pojačanja koja su se jako brzo uklopila, i to za sada djeluje jako dobro.”

U prvom dijelu, 25-godišnji čuvar mreže upisao je 18 nastupa:

“Mogu biti zadovoljan većim dijelom utakmicaa koje sam branio, naravno uvijek može bolje. Treniramo jako dobro, hvala Bogu nema povreda i vjerujem da ćemo maksimalno spremno dočekati prvenstvo i nadam se još boljim igrama, kako mene tako i ekipe u nastavku.”

Kolak je u redove Krupe stigao nakon perioda provedenog u Zrinjskom, a mogućnost odlaska i promjena sredine postojala je i ove zime:

“Bilo je nekih ponuda, ali trenutno sam skocentrisan samo na Krupu i volio bi sa Krupom obezbjediti opstanak a za dalje ću razmišljati kada za to dođe pravo vrijeme.”

Next Post

IZVJEŠTAJ: Porto 2:1 Juventus

Facebook Twitter Email VASILIJE KOLAKFK KRUPA VRBAS
Copy link
Powered by Social Snap