MLADA ZVIJEZDA HAJDUKA

Kakvo priznanje: Stipe Biuk među 60 kandidata za osvajanje nagrade “Golden Boy”

Redakcija DMF
FOTO: PIXSELL

Stipe Biuk je u užem izboru kandidata za osvajanje nagrade „Golden Boy”. Hajdukov dragulj preživio je skraćivanje liste kandidata na 60 imena.

Tako se Biuk zajedno s drugim hrvatskim nogometašem Joškom Gvardiolom (RB Leipzig) našao među preostalih 60 nominiranih za ovu prestižnu nagradu torinskog sportskog lista „Tuttosport” za najboljeg nogometaša u elitnim europskim ligama mlađeg od 21 godine.

Talijanski dnevnik je početnu listu sto nominiranih objavio u lipnju. Lista je u srpnju skraćena na 80 imena, a ovog mjeseca na 60.

U rujnu će se lista nominiranih skratiti na 40, a konačnih 20 kandidata bit će objavljeno u listopadu. Lanjski osvajač bio je Erling Haaland, a nagradu su osvajali i Lionel Messi, Wayne Rooney, Paul Pogba, Kylian Mbappe, Sergio Aguero, Mathijs de Ligt, Raheem Sterling…

O pobjedniku odlučuje isključivo međunarodni žiri sportskih novinara. Svoj glas Biuku u posebnoj utrci za „Web Golden Boy”, za drugu nagradu koju dodjeljuju čitatelji, u kojoj se glasuje isključivo online, mogu dati i navijači Hajduka.

Tekst preuzet: Slobodna Dalmacija – čitaj više!

Next Post

Kakav dan za hrvatski nogomet: Osijek ne gubi kući, ali ranjeni Dinamo je najjači!

PRIJENOS ARENASPORT 3
Copy link
Powered by Social Snap