Zagrebački Dinamo priprema drugi najveći transfer u klupskoj historiji

  •  
  •  
  •  

Dinamo bi ovog ljeta trebala napustiti barem petorica igrača, pisali smo već da je riječ o Izetu Hajroviću, Emiru Dilaveru, Francoisu Moubandjeu, Ivi Pintu i Atiemwenu, a posebno bolan mogao bi biti odlazak austrijskog stopera koji je nakon derbija s Hajdukom otvoreno u svlačionici rekao što mu je na duši, a što mu je zamjerio novi-stari trener Mamić.

Jasno je, Modrima je potrebno novo rješenje u obrani jer 29-godišnji Dilaver je bio pravi komandant na kojega se cijela ekipa mogla osloniti. Nakon što je i definitivno postalo jasno kako od povratka Leonarda Sigalija nema ništa, u Maksimiru je podcrtano ime Alana Franca.

Riječ je o 23-godišnjem stoperu koji je upisao jedan nastup za reprezentaciju Argentine prije malo manje od dvije godine. Odigrao je pola sata u pobjedi nad Gvatemalom (3:0), a još je bio u sastavu i za ogled s Kolumbijom.

Njegov klub Indepediente, 16-erostruki prvak Argentine, traži pet miliona eura. Dinamo je navodno ponudio 4,3 miliona eura, a Francov agent smatra kako bi njegov odlazak u Zagreb bio idealna opcija.

  • Smatramo da je ovu ponudu teško nadmašiti, nalazimo se u vrijeme krize zbog pandemije i ovo je dobro rješenje i za klub i za igrača. Dinamova ponuda je tu, neće ponuditi više od toga, rekao je José Nuvola, Francov zastupnik za La Red radio.

Ako prihvate Dinamovih 4,3 miliona eura, to bi bio drugi najveći ulazni transfer u maksimirskom klubu. Rekorder je i dalje Marko Rog, koji je plaćen nestvarnih pet miliona eura Splitu.