AKTUALNA DEŠAVANJA

Jakupović: U nekim utakmica bili smo bolji, ali je sreća otišla na drugu stranu, na stranu protivnika

Dean Marijanović
FOTO: SportSport.ba

Nogometaši Rudara ugostili su u 6. kolu Premijer lige BiH sastav aktualnog prvaka BiH, Borca, a nakon nešto više od 90 minuta neizvjesne utakmice, bilo je 1:1. Domaći su poveli već u 13. minuti utakmice nakon pogotka Nikole Mandića koji je iskoristio dodavanje Demira Jakupovića:

“Nova sezona je počela a mi možemo biti zadovoljni dosadašnjim tokom sezone. Sigurno da ima još dosta mjesta za napredak. Odigrali smo nekoliko utakmica baš na visokom nivou, a u nekim utakmicama smo bili ravnopravni te smo izgubili. Atmosfera u ekipi je sjajna, krasi nas ta mladost koju imamo.” – priča nam Jakupović, jedan od najboljih pojedinaca u redovima Rudara iz Prijedora.

Rudar je sezonu otvorio porazom protiv Slobode, ali pobjeda protiv Veleža u gostima i remi sa Borcem potvrđuje kvalitet koji ima ova momčad. Jakupović je svjestan kako na početku nije baš bilo sve idealno, ali da se forma ekipe, ali i individualna forma diže skroz sezonu:

“Na početku prventsva nisam pružao partije kakve ja želim ali što sezona više odmiće tako i ja ulazim u bolju formu ali i cijela ekipa.”

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine igra se brže, igrači su kvalitetniji, Tuzla City najkonkretniji tim za sada..

“Premijer liga se igra dosta brže od Prve lige RS, igrači su kvalitetniji, tereni su bolji, a mislim da Premijer liga iz godine u godinu napreduje. Za sada Tuzla City je ostavio najbolji dojam na mene koji je ujedno i nas sljedeći protivnik.” – završio je razgovor Demir Jakupvić, fudbaler koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao još i za ekipe: NK Podrgmeč, Borac Banja Luka te NK Metalleghe.

Next Post

"Svi su nam pružali podršku, od naših navijača, do navijača drugih klubova, ljudi koje nikada ranije nisam sreo.."

ODUŠEVLJEN PODRŠKOM LJUDI
Copy link
Powered by Social Snap