FINALE KUPA SRBIJE

Iznenađenje ili ne: Nitko se nije prijavio da organizuje finale Kupa Srbije

Dean Marijanović

Prošle godine se igralo u Nišu

Izvučeni su parovi polufinala fudbalskog Kupa Srbije, 11 dana je ostalo do utakmica, a gde će se igrati finale – ne zna se.

Finalni meč je zakazan za 25. maj, međutim, dok se u većini zemalja unapred zna, još na početku sezone, gde će se voditi borba za drugi po važnosti trofej, u Srbiji je praksa poslednjih godina da se domaćin odredi kada dođe proleće. I da se izabere jedan od zainteresovanih gradova.

Ali, problem je što ove godine zainteresovanih – nema. Pre godinu dana su Vojvodina i Partizan odmerili snage u Nišu, dok je ove godine sve otvoreno, pošto se za sada niko nije prijavio da bude organizator poslednje utakmice u sezoni.

Pretpostavlja se da je razlog što nema publike na tribinama, pitanje je da li će se gledaoci vratiti na stadione do 25. maja, a kada nema navijača, kada nema nekoliko hiljada „turista“ koji dođu sa strane, onda niko nije zainteresovan da bude domaćin utakmice.

Odluku o tome na kojem će se stadionu igrati finale donosi Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, a stav na današnji dan je da se prvo vidi ishod polufinalnih mečeva, pa da se onda odredi u kojem će se gradu i na kojem terenu igrati. Između polufinala i finala je mesec dana razmaka, pa u Savezu veruju da je to dovoljno vremena za oduku i organizaciju meča, pogotovo ako publika ne dobije zeleno svetlo da se vrati na tribine.

Parovi polufinala Kupa Srbije su Crvena zvezda – Radnik i Vojvodina – Partizan, a trofej brani Vojvodina.

No tags for this post.
Next Post

Težak udarac za Dinamo: Arijan Ademi propušta uzvrat u Španjolskoj?

IDE NA PREGLED
Copy link
Powered by Social Snap