SJAJNI ČUVAR MREŽE

“Imao sam pozive Željezničara, Rudara i Leotara, ali ponudu iz Južne Afrike nisam mogao odbiti.”

Dean Marijanović
FOTO: JABUKA.TV

Krupa je prošle sezone uspjela izboriti opstanak, ali je zbog teške finanasijske situacije odlučila da odustane od takmičenja pa su mnogi igrači primorani da pronađu novu sredinu. To su među prvima uradili Vasilije Kolak i Igor Makitan. Pouzdani golman i štoper ovu sezonu nastupaju u Južnoafričkoj republici, tačnije u ekipi TS Galaxy FC.

O kakvoj se ligi zapravo radi, odnosno kakav se to fudbal igra u Južnoj Africi govori nam upravo Vasilije Kolak, koji je tamošnji fudbal uporedio i sa onim u Bosni i Hercegovini:

“Moj klub je TS Galaxy FC. Klub je osnovan 2015. godine, od tada je u usponu, jako atraktivan u Južnoj Africi i oraganizovan na najvećem nivou kao i svi klubovi u PSL ligi. Organizacija lige? To je stvarno sve odlično, uslovi su perfektni, tereni su svi odlični, napravljeni za potrebe Svjetskog prvenstva 2010. godine. Liga ima svoj TV kanal gdje se svakodnevno emitiraju emisije o klubovima iz PSL lige, pregledi kola i tako dalje. Fudbal je dosta drugčiji u odbosu na BiH, igra se mnogo brže, generalno u Bosni i Hercegovini su najveći problem tereni.”

26-godišnji čuvar mreže na početku ove sezone ubilježio je dva nastupa, izborio se za početnih jedanaest, iako se sigurno nije bilo lako priviknut na nešto novo, nešto drugačije:

“Uslovima stvarno mogu da budem zadovoljan, kao što sam i rekao sve je na visokom nivou, kad su pravljeni stadioni za Svjetsko prvenstvo 2010 napravljen je i veliki broj fudbalskih kampova sa po nekoliko terena. Na početku je bilo malo teško dok se ne naviknete, što se kaže dok ne uhvatite ritam, sada je sve okej. Da, izborio sam se da branim od početka prvenstva, za sada je sve super hvala Bogu. Ponavljam, ovdje se igra dosta brži fudbal sa puno kontri i polukontri.” – priča nam Kolak, za čije usluge se zanimao Željezničar, ali i novi premijerligaši Rudar Prijedor te Leotar iz Trebinja:

“Bilo je poziva iz više klubova iz Bosne i Hercegovine, najkonkretnije iz Željezničara, Rudara i Leotara, ali jednostavno kada je stigla ponuda iz Južne Afrike morao sam to prihvatiti.”

Next Post

Jedan Zadrugar mjesecima krije da je gej! Sada se saznalo da je bio sa ovim muškarcem u vezi!

KONAČNO SE ZNA
Copy link
Powered by Social Snap