ŽIVOT UGROŽEN

Huligani koji su zapalili automobil Sabrije Topalovića učestovali i u subotnjim neredima u Mostaru

Dean Marijanović
FOTO: AVAZ.BA

Huligani koji su prije otprilike dva mjeseca zapalili automobil u kojem se vozio Sabrija Topalović nakon utakmice Velež – Borac (0:3), učestvovali su i u subotnjim neredima u Mostaru, javlja Hercegovina.info.

M. M., E. P., A. G., i F. L. su nedavno uhapšeni zbog dešavanja u Jablanici, ali brzo su pušteni na slobodu, što je zaista nevjerovatna stvar, pošto se taj napad zasigurno može okarakterizirati i kao pokušaj ubistva jer su zapalili automobil u kojem su bile tri osobe.

Tako su dobili jasnu poruku da slobodno nastave sa svojim vandalskim ponašanjem, pa su učestvovali i u subotnjim neredima, što je za Hercegovina.info potvrdio Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK.

Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić ranije je kazao da su pripadnici MUP-a HNK uhapsili M. M., E. P., A. G., i F. L. iz Mostara zbog sumnji da su sudjelovali u napadu na fudbalske sudije u tunelu Lendava kod Jablanice, kada je zapaljen automobil Sabrije Topalovića, a dio tada uhićenih ponovno se dovodi u vezu sa subotnjim neredima, i ponovno su uhapšene nakon nereda u Mostaru.

Podsjetimo da je nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca glavni sudac meča Sabrija Topalović napadnut u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Next Post

JOŠ JEDNO IZNENAĐENJE PRODUKCIJE! Sa Majom u subotu ulazi još jedna RIJALITI ZVEZDA - Dalili će POZLITI!

ULAZE U ZADRUGU
Copy link
Powered by Social Snap