FK Sarajevo: Sušić se vraća, Ahmetoviću će za oporavak trebati više vremena

Dean Marijanović

Fudbaleri Sarajeva se u Trening centru u Butmiru i dalje vrijedno spremaju za početak nove sezone, a na ovim pripremama bordo tim ima izvjesnih problema s povrijeđenim igračima.

Na prvoj pripremnoj utakmici protiv Bosne se povrijedio Tino Sven Sušić, a kasnije na meču sa Slobodom i Mersudin Ahmetović, što je zabrinulo sve pristalice prvaka BiH i stručni štab.

Trener Vinko Marinović je nakon sinoćnjeg treninga ekipe govorio o svojim utiscima.

“Sigurno da sam zadovoljan s radom igrača na treninzima. Rade dosta dobro i kvalitetno. U utakmicama koje smo igrali falilo nam je i svježine, ali generalno, pravili smo i takav plan da ova sedmica bude što kvalitetnija. Da svi odigraju po 90 minuta i da ih opteretimo”, rekao je Marinović.

Potom se osvrnuo na pomenute povrede. Otkrio je da se ekipi priključio oporavljeni Haris Handžić, a da se isto očekuje naredne sedmice kada je u pitanju Tino Sven Sušić, koji trenutno trenira odvojeno od tima.

Što se tiče povrede Ahmetovića, koji je doživio napuknuće rebra, njega čeka najmanje dvije ili tri sedmice pauze.

“Handžić se danas priključio. Nije imao nekih problema što se tiče povrede, a sljedeće sedmice očekujemo i Sušića. Ahmetoviću će za oporavak sigurno trebati 2-3 sedmice. U skladu s tim ćemo i razmišljati o prvoj utakmici, te vidjeti na koga možemo računati za prvo kolo i na čemu trebamo raditi”, zaključio je Marinović.

Sarajevo u prvom kolu Premijer lige BiH gostuje Krupi 1. augusta.

Next Post

Nagradni fond od ugovora: Klubovi iz Premijer lige dobit će 390.000 KM

Facebook Twitter Email Klubovi iz Premijer lige Bosne i Hercegovine dobit će 390.000 KM kao nagradu za proteklu sezonu. NSBiH […]
Copy link
Powered by Social Snap