EKSKLUZIVNO! NFSBiH zatražio povratak navijača na tribine

Dean Marijanović

Danas je NFSBiH poslao Institutu za Javno zdravstvo RS-a i Federalni zavod za Javno zdravstvo molbu da se utakmice fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine u proljetnom dijelu sezone igraju pred publikom.

“Ovim putem vam upućujemo molbu za odobrenje organizacije utakmica m:tel Prmiejer lige BiH, sa prisustvom gledalaca u proljetnom dijelu prvenstva, a koje počinje 27/28. 02.2021. godine.

Naime, do sada je odigrano 19 kola i jesenjem dijelu takmičarske sezone 2020/21 bez prisustva gledalaca i moramo istaći da su NFSBiH i klubovi poduzeli maksimalne mjer  i napore u organizaciji utakmica u skladu sa svim epdiemološkim i zdravstvenim preporukama, te da utakmice na otvorenom nisu bile izvor širenja zaraze COVID-19.

Obzirom na višestruki značaj prisustva gledalaca na utakmicama (prihodi od ulaznica promocija tkamičenja, zainteresovanost sponzora, itd.) kao i ozibljan pristup organizaciji od strane klubova i kontrole od NFSBiH, ovim putem vas molimo za gore navedeno odobrenje orgnizacije utakmice u skladu sa sljedećim uslovima:

– Ne bi bilo dozovljeno prisustvo gostujućih navijača.

– Gledaoci bi bili smješteni na tribinama sa sjedećim mjestima.

– Ukupan broj gledaoca na jednoj tribini bio bi 10% od kapaciteta te tribine.

– Svako sjedište na kojem je dozvoljeno sjedenje bi bilo označeno sa obaveznim razmakom između sjedišta (minimalno 2 prazne stolice između, te minimalno 2 prazna reda).

– Na stadionima bi bili otvoreni svi ulazi da se izbjegnu gužve.

– Ne bi bilo fizičkog kontakta među gledaocima.

– Poštivale bi se sve ostale epidemiološke mjere.

Unaprijed se zahvaljujemo na vašoj sarandji i pomoći u vezi sa navedenim

S poštovanjem”, stoji u molbi, koja je upućena Institutu za Javno zdravstvo RS-a i Federalnom zavodu za Javno zdravstvo.

Next Post

Šulenta: Postoji mogućnost da još neki igrači napuste Zrinjski

Facebook Twitter Email Ivan Brkić je danas napustio Zrinjski i otputovao u Dubai, gdje će se priključiti latvijskoj Rigi, a […]
Copy link
Powered by Social Snap