SERIJA PLEMIĆA

Dočekuju Borac: Plemići u subotu imaju priliku da obore rekord Sarajeva

Dean Marijanović
FOTO: KLIX.BA

Pobjeda Zrinjskog na Grbavici samo je nastavak impresivne serije Plemića koji ne samo da su na dobrom putu da osvoje titulu prvaka BiH, nego da usput poruše nekoliko rekorda.

Osim što je odbrana dosad primila rekordno malo golova (4), ekipa je osvojila najveći broj bodova u historiji kluba. Zrinjski je objavio kako je ekipa Sergeja Jakirovića osvojila 36 bodova, što je najbolji učinak kluba u prvih 15 kola.

Zrinjski je, uz to, na dobrom putu da poruši i rekorde koje je prošle jesenske polusezone postavilo Sarajevo, piše Bljesak.

Podsjetimo, Sarajevo je tada bilo neporaženo i postavilo je nekoliko rekorda koje još stoje. Sarajevo je nakon 16 kola imalo 38 bodova, što je najviše za neku ekipu u Premijer ligi, otkako se igra s 12 klubova. Željezničar je, naprimjer, 2012. imao isti broj bodova, ali tada je bilo 16 klubova u ligi.

Zrinjski je u prilici da sruši taj rekord ako u subotu pobijedi Borac pred svojim navijačima. U dobroj je prilici da sruši i rekord Sarajeva iz prošle sezone, kada je u pitanju najbolji učinak nakon polusezone. Otkako se igra trokružno samo je Sarajevo dočekalo proljeće s 45 bodova. Zrinjski trenutno ima 36 i još četiri utakmice do zimske pauze. Plemići će triput igrati kući (Borac, Posušje, Leotar), a gostuju Tuzla Cityju.

Next Post

Pozvani Sučić i Čolak: Zlatko Dalić ne može računati na Brekala i Kovačića u posljednja dva meča

PROBLEMI SE NASTAVLJAJU
Copy link
Powered by Social Snap