Diže se bura pred derbi na Koševu: Sarajevo najavilo tužbu UEFA-I!

Dean Marijanović

DERBI SE IGRA NA KOŠEVU

U subotu nas očekuje veliki derbi na Koševu između Sarajeva i Borca koji bi mogao odlučiti u konačnici i budućeg prvaka m:Tel Premijer lige BiH.

Povodom odabira službenih lica klub iz Titove 38b oglasio se službenim saopštenjem:

“Jučerašnjom odlukom NSFBiH utakmicu 26. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između aktuelnog šampiona i FK Borac sudit će Elvis Mujić.

FK Sarajevo izražava nezadovoljstvo činjenicom da je suđenje ovako važne utakmice čiji ishod utiče na razliku između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, pripalo arbitru Mujiću zbog očiglednih i brojnih grešaka imenovanog u tekućoj sezoni ali i prethodnima, o čemu je više puta svjedočila brojna sportska javnost.

Iako smo svjesni da do promjene službenih lica delegiranih od strane NSFBiH neće doći, na ovaj način želimo istaći sumnju da će integritet takmičenja biti narušen odlukama kompromitovane osobe.

Također, FK Sarajevo obavještava navijače i cjelokupnu sportsku javnost da će sve eventualne nepravilnosti ovog i narednih susreta prijaviti nadležnim komisijama UEFA-e, sportskim prijateljima i partnerima kluba u cijelom svijetu.

U proteklom periodu ostvaren je kontakt sa predstavnicima organizacije SportRadar čiji primarni cilj je zaštita integriteta sportskih takmičenja na globalnom nivou.

Podsjećamo, u novembru 2019. godine FK Sarajevo tražio je izuzeće navedenog arbitra na utakmici 16. kola, nakon što Mujić kao glavni sudac nije prekinuo susret u kojem je prvotimac FK Sarajevo pogođen u glavu tupim predmetom; međutim zahtjev upućen NSFBiH tada nije uvažen” – piše u saopštenju za javnost.

Next Post

Sjajan gest hrvatskog napadača: Mario Mandžukić se odrekao mjesečne plate

SJAJAN GEST NAPADAČA
Copy link
Powered by Social Snap