RADI ODLIČAN POSAO

Direktor Veleža najavio promjene na stadionu: Prioritet je kategorizacija!

Dean Marijanović
FOTO: FKVELEŽ

Direktor Fudbalskog kluba Velež Džemil Šoše, bio je novi gost u emisiji Intervju na klupskoj TV, a govorio je o mnogim temama koje zanimaju navijače Rođenih, ali i ljubitelje fudbala u BiH.

Ono što je dobra vijest za navijače mostarskog kluba, jeste da je Šoše najavio dva velika infrastrukturna projekta na stadionu Rođeni. U pitanu je krov na tribini Red Army i izmještanje zida ispred južne tribine 20 metara unazad.

Na početku razgovora se osvrnuo na godinu koja je iza nas, godinu u kojoj je Velež nakon dugog posta izašao na evropsku scenu:

“Sigurno je ovo bila kvalitetna godina za Velež. Izborena je Evropa nakon 33 godine i svima je bilo drago vidjeti Velež tamo. Sarajevo je bilo obojeno u crveno i na to se dugo čekalo u cijeloj BiH. Na onakav način smo se predstavili u Evropi i takvo nešto trebaju svi klubovi u BiH”, rekao je Šoše na početku i dodao:

“Loše smo startovali u Premijer ligi BiH, bilo je tu umora i od Evrope i zasićenosti. Sigurno nismo krenuli kako smo očekivali i planirali, ali četiri zadnja kola nam daju nadu i pokazuju da ono iz prošle sezone nije slučajno.”

Potom je govorio o aktuelnom prelaznom roku, u kojem je Rođene zasad pojačao Nermin Haskić:

“Malo je ružno reći da imamo nekvalitetne igrače na ovim pozicijama zaštićenog godišta, već bih rekao da je to bio loš izbor pozicija tih igrača. Stvorilo se onda i kod njih nezadovoljstvo, posebno kod tih koji igraju ofanzivno. Ne mogu se složiti da tu nema kvaliteta, dobili smo mladog Bajrića na poziciji stopera. Haskić je, što se tiče pojačanja, dokaz da smo odlučili da dovodimo ciljano. Igrači neće biti samo broj, već želimo kvalitetom pojačati deficitarne pozicije. Ni na poziciji stopera nećemo dovoditi nekoga samo da bi ispunili broj. Idemo na kvalitet”, poručio je Šoše, a potom odgovorio i na pitanje hoće li biti još odlazaka iz kluba.

“Sigurno da se može desiti da dođe i ponuda za nekog od igrača i bili bi spremni za razgovor, naravno”, kratko je rekao direktor Rođenih.

Osvrnuo se i na ljetni prelazni rok:

“Ponovo se to veže na pozicije na koje su bili smješteni mladi igrači. Došlo je tu do zasićenja, nezadovoljstva minutažom… Napravit ćemo jedan reset ekipe. Sigurno su svi mogli više, ne samo pojačanja koja su stigla ljetos. Kad se vratimo na nekoliko momaka poput golmana Kačavende – to je jedini igrać u BiH koji je bio slobodan i mogao doći u kombinaciju za razgovor, a da je imao iskustvo u PLBiH. Desilo se da je imao protiv Rudara katastrofalnu utakmicu gdje nije došao šefu Dudiću i ispričao svoje stanje. Izgorio je nakon toga i rezultat je raskid saradnje. To se dešavalo i Salčinu koji je na beku odigrao neke dobre utakmice. Svi mogu pokazati više nego jesenas sigurno.”

Next Post

Vasoski želi na Koševu vidjeti makedonskog reprezentativca: Pregovori su u početnoj fazi

IGRAČ VEZNOG REDA
Copy link
Powered by Social Snap