SADA VEĆ BIVŠI VEZNJAK OLIMPIKA

Čurjurić: Moji planovi su vrlo jasni, što prije pronaći novi klub i spremit se za narednu sezonu

Dean Marijanović
FOTO: SportSport.ba

U nedjelju, 30.05. igra se posljednje kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ekipe Olimpika i Radnika iz Bijeljine od naredne sezone neće biti dio iste. Klub sa Otoke je dva kola prije kraja odlučio istupiti iz lige, što je bila vijest dana na svim portalima u BiH.

Ivan Čurjurić, sada već bivši veznjak Olimpika, govorio je za portal dm-fudbal.com o dešavanjima u Premijer ligi, koja je i ove sezone bila dosta nezivjesna, te do samog kraja traje borba za igranje u Europi između tri kluba:

“Siguran sam da je Olimpik imao kvalitetu za opstanak ali neke druge stvari koje nisu vezane za nas igrače doprinjele su ovom scenariju kojeg sada imamo. Istupanje kluba neću da komentiram, nije na meni da pričam o tome. Ostatak lige? Mislim da nikad nije bila zanimljivija što pokazuje činjenica da će se u zadnjem kolu odlučiti koja preostala dva kluba idu u Europu uz Borac i Sarajevo. Željo je mislim najveće razočarenje ovog proljeća, nevjerovatno da tako jedan veliki klub upadne u krizu, i da su bez pobjede cijeli proljetni dio. Iskreno žao mi je što se ovo trenutno dešava Željezničaru, ali ponavljam, to je veliki klub i siguran sam da već od iduće sezone gledamo nekog novog Željezničara, što im ja zaista želim od srca. Sarajevo je imalo sve u svojim rukama i niko nije očekivao da će ih Borac prestići, ali u nogometu je sve moguće kao što vidimo iz tog primjera.”

Nakon što je prvi dio sezone bio bez kluba, dolazak u Olimpik pokazao se kao dobar izbor za Čurjurića. 31-godišnji fudbaler upisao je 11 nastupa, dodavši 4 asistencije, a u nekoliko mečeva bio je i najbolji pojedinac Vukova:

“Iskreno jako sam zadovoljan svojim igrama ovog proljeća, pogotovo uz činjenicu da sam bio pola godine bez kluba. Sad sam se vratio što je najbitnije u ovom trenutku.”

Olimpik će od naredne sezone igrat Kantonalnu ligu, zbog odluke NFSBiH, a za usluge fudbalera koji je ponikao u Hajduku iz Splita, prema saznanjima našeg portala zainteresovani su i drugi klubovi iz Premijer lige, pa tako ‘po pričama’ ni povratak na Grbavicu nije isključen:

“Moji planovi su vrlo jasni, pronaći što prije novi klub i biti spreman za nove izazove. Znam da me se već povezuje s nekim klubovima ali to su samo priče za sada, sve opcije koje su navedene su otvorene, i vidjet ćemo narednih dana što i kako dalje.”

Next Post

Velić: Osjećao sam potrebu da se trebam vratit i pomoći Mladosti u borbi za opstanak!

SJAJNI 26-GODIŠNJI ČUVAR MREŽE
Copy link
Powered by Social Snap