MLADI ČUVAR MREŽE KLISA

Cero: Bilo je nekih priča, ali na kraju je sve ostalo na raspitivanju i pohvalama

Dean Marijanović

Fudbalski klub Klis iza sebe ima uspješnu sezonu, kada je u pitanju Kup Bosne i Hercegovine u kojem je ekipa iz Buturović Polja kod Konjica stigla do polufinala. Nažalost, finale nije izboreno nakon dva sjajna meča protiv Borca iz Banja Luke, koji je ujedno i prvak Bosne i Hercegovine.

Jedan od onih koji su se istakli u tom dvomeču jest i Armin Cero, član Klisa, te jedan od najboljih golmana u Drugoj ligi Federacije BiH:

“Veoma dobra i uspješna sezona kako za mene tako i za moj klub i suigrače. Druga pozicija u ligi, i polufinale najmasovnijeg takmičenja Bosne i Hercegovine je nešto posebno. Sretni smo i ponosni našim uspjehom ove sezone koja će nam ostat kao jedna divna uspomena za cijeli život.”

Cero je ove sezone branio odlično, redovno ‘izluđivao’ protivničke napadače, baš kao i u polufinalu Kupa, a ugovor sa Klisom ga veže do kraja ove sezone:

“Ostala su još dva kola do kraja, moramo se skoncentrisati i završit to na najbolji mogući način u našu korist. Moj status? Moj ugovor sa FK Klis ističe u junu, ali ništa ne znam još vjerujte. Klis je pravi klub i pravi kolektiv šta god da se desi, desit će se uz dogovor, tako da na to još uvijek nemam konkretan odgovor.” – priča nam 21-godišnji čuvar mreže, za kojeg su postojala neka raspitivanja, o eventualnom prelasku u viši rang bh. fudbala:

“Uz dužno poštovanje prema Klisu, ukoliko bi stigla neka ponuda iz višeg ranga sigurno da bih prihvatio, ali još uvijek ima vremena do početka nove sezone. Ono što vam mogu reći jest da je bilo nekih pohvala i raspitivanja za mene, ali nikakvih konkretnih ponuda nije bilo, iskren da budem.”

Next Post

Turski CNN Turk tvrdi: Mario Mandžukić od naredne sezone u dresu Bešiktaša

NAPUSTIO MILAN
Copy link
Powered by Social Snap