Čeferin najavio sankcije igrače: Oni neće moći igrat za svoje reprezentacije

Dean Marijanović

SANKCIJE ZA IGRAČE

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA, obratio se nakon sastanka Izvršnog komiteta i najavio teške kazne za fudbalere koji budu nastupali u Superligi.

UEFA je žestoko odgovorila na objavu 12 evropskih klubova o pokretanju Superlige elitnog i zatvorenog takmičenja 20 najbogatijih, koje praktično ruši Ligu prvaka.

“Igrači koji budu igrali u Superligi neće moći igrati na Svjetskom i Evropskom prvenstvu. Neće im biti dozvoljeno da igraju za svoje reprezentacije”, jasan je bio Čeferin, te je dodao:

“Od ovog trenutka UEFA i fudbalski svijet ujedinjeni su u borbi protiv sebičnog projekta nekoliko klubova motivisanih pohlepom i ničim drugim. Zajedno ćemo se boriti protiv ovog besmislenog projekta”.

Real, Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham objavili su da su postigli dogovor o kreiranju novog takmičenja, tako da bi i Bosne i Hercegovina mogla ostati bez nekih reprezentativaca.

Zmajevi trenutno imaju tri fudbalera u klubovima koji su među osnivačima Superlige, tako da bi naša reprezentacija mogla ostati bez Miralema Pjanića, Radeta Krunića i Seada Kolašinca.

Next Post

Niste vi izmislili fudbal: Dragan Stojković Piksi veliki protivnik Superlige Evrope!

SELEKTOR SRBIJE ISKREN
Copy link
Powered by Social Snap