Bukvić: Nismo ponosni na prekid, ali smo pokazali zajedništvo!

Dean Marijanović

Ekipa Mladost Doboj – Kakanj trenutno se nalazi na pripremama u Antaliji, gdje je jučer odigrana prijateljska utakmica sa ruskim Nizhny Novgorod. Meč je prekinut nakon 45 minuta igre, nakon sukoba ove dvije ekipe.

Povodom svih dešavanja kontaktirali smo Semira Bukvića, golmana i jednog od najiskusnijih u ekipi Mladost DK:

“Prekid ko prekid nije nešto čime se trebamo ponositi ali me raduje što smo pokazali karakter i stali jedne uz druge i u takvoj situaciji pokazali da smo prava klapa.” – govori nam Bukvić na početku razgovora, nakon čega se osvrnuo i na očekivanja u drugom dijelu sezone:

“Nadam se da ćemo pokazati više nego u prvom dijelu sezone. Sada smo imali dovoljno vremena da se spremimo i uigramo za razliku od ljetnih priprema kada smo imali velikih problema sa Koronom. Atmosfera u ekipi je na visokom nivou, što je najbitnije.”

Mladost je prvi dio sezone završila na 9. poziciji, iako su u nekim utakmica itekako pokazivali znanje, volju ali i karakter koji je potreban:

“Uvijek može bolje. Primili smo možda i previše golova ali to je danak mlade i neiskusne ekipe koja ima puno oscilacija u igri. Kada je bilo najteže mi smo pokazali znanje i karakter i pobijedili neke veoma bitne utakmice u borbi sa direktnim konkurentima za opstanak.”

Bukvić je jedan od najboljih golmana u ligi, a tijekom pauze radio je na održavanju forme sa Ratkom Dujkovićem i Elvisom Karićem:

“Imam priliku da radim sa sigurno jednim od najboljih trenera golmana u državi. Prije svega Ratko Dujković je moj veliki prijatelj, imao sam priliku raditi sa njim dok je još aktivno branio. Tako da sam tada dosta naučio od njega a i sada isto. Pauzu smo stvarno dobro iskoristili. Bilo je nas pet-šest golmana (Fejzić, Muftić, Kjosevski, Abdulahović, Adel Duskaj). Radili smo sa trenerom Dujkovićem i Elvisom Karićem te nam je to itekako pomoglo da prođemo lakše pripreme za drugi dio sezone.”

Za kraj razgovora osvrnuli smo se i na mogućnost odlaska, odnosno mogućnost transfera u neki drugi klub:

“Iskreno bilo je neki kontakata ali ništa konkretno i vrijedno spomena. Ništa što bi došlo u ozbiljno razmatranje. Trenutno sam samo fokusiran na Mladost i da pobijedimo u toj borbi za opstanak, jer ovaj klub zaslužuje da igra Premijer ligu.”

Next Post

Modri stigli u Rusiju: Ovo je sastav koji će sutra započeti utakmicu?

Facebook Twitter Email Ekipa Dinama iz Zagreba jutros rano je iz Zagreba odletjela za Rusiju gdje će odigrati prvi meč […]
Copy link
Powered by Social Snap