Brekalo: Uživamo iz utakmice u utakmicu, i to nam pomaže da ostvarimo dobar rezultat

Dean Marijanović

IGRA SJAJNU SEZONU

HŠK Posušje trenutno zauzima prvu poziciju m:tel Prve lige Federacije BiH i sigurno da je ekipa koju sa klupe vodi Denis Čorić prvi favorit za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Posušje ove sezone igra odlično, a u klubu je trenutno nekoliko iskusnih igrača, poput Slavka Brekala, pouzadnog defanzivca, koji je i ranije imao priliku igrati u najvećem rangu bh. fudbala:

“Nakon 22. kola držimo čvrsto prvo mjesto, uživamo svakim danom u svakom treningu i utakmicama. Zadovoljni smo svi ovakvim ishodom, ali moram napomenuti da iza ovog rezultata stoji mukotrpan i kvalitetan rad svih članova u klubu od igrača, struke pa do uprave zajedno sa navijačima.” – priča nam Slavko na početku razgovora, nakon čega se osvrnuo i na samu atmosferu u klubu, koja je zaista na zavidnom nivou:

“Atmosfera je odlična, svi bi htjeli ovako raditi i igrati a mi upravo igramo bez velikog pritiska. Nemamo ni trunke tog nekog rezultatskog pritiska, tako da prezentiramo naš stil igre iz utakmice u utakmicu i uživamo u ovoj situaciji.”

Brekalo se ranije spominjao kao jedno od pojačanja trenutnih premijerligaša, međutim odlučio se za Posušje, gdje pruža sjajne partije, a od 20 utakmica svog kluba, propustio je samo tri. Ipak, ugovor sa klubom iz Hercegovine veže ga do ljeta ove godine, nakon čega će u dogovoru sa klubom odlučiti što dalje:

“Imam ugovor do kraja ove sezone, profesionalno moram odraditi svoje obaveze prema klubu i dati doprinos. Posušje ima prioritet u pregovorima, jer su stabilan klub i uživam biti dio ove priče. A sama činjenica da smo najbolja odbrana lige govori sama po sebi da sam zadovoljan za sada, nadam se da ću ovako nastaviti do kraja prvenstva.”

31-godišnji defanzivac pored Posušja igrao je još i za: NK Široki Brijeg, NK Vitez, NK Krško, FK Tuzla City, Čelik Zenica, te NK Neretvanac.

Next Post

Pozitivna priča FK Borac Tetovo: Kupovinom ulaznice pomozite Amiru Haliloviću da ozdravi!

POTEZ ZA SVAKU POHVALU
Copy link
Powered by Social Snap