MLADI ČUVAR MREŽE

Brajlović: Tuzla City ide do kraja, nismo ekipa koja kalkuliše i zanimaju nas samo pobjede!

Dean Marijanović
FOTO: BAKIR BRAJLOVIĆ

Tuzla City ove sezone igra odličan fudbal. Možemo reći da kada igra ekipa Husrefa Musemića nikada nije dosadno, i da se uvijek može dosta toga zanimljivoga vidjeti na terenu. Novi prvotimac ekipe sa Tušnja je mladi Bakir Brajlović, 19-godišnji čuvar mreže koji je ove sezone konačno dobio pravu šansu.

Konkurencija u ekipi Tuzle City je ogromna, pogotovo na mjestu golmana, gdje je također i iskusni Nevres Fejzić. Ipak, radom i trudom, Brajlović je dobio povjerenje Musemića, što je na kraju i iskoristio na pravi način:

“Svojim dosadašnjim nastupima u Premijer ligi sam poprilično zadovoljan i mnogo sam zahvalan dragom Bogu iako ja vidim dosta prostora za napredak. Branio sam također i u Kupu Bosne i Hercegovine. Zahvalan sam stručnom štabu na čelu sa šefom Musemićem koji su mi ukazali povjerenje. Ja vjerujem u sebe, nemam tremu. Osjetim da sam ove zadnje dvije sezone u Tuzli veoma napredovao, a također su mi mnogo pomogli i treneri golmana Dedić i Hasagić.” – priča nam na početku razgovora mladi Brajlović, koji se zatim osvrnuo i na tijek dešavanja u prvenstvu, gdje najveću bitku za prvo mjesto vode upravo Tuzla City i Zrinjski Mostar:

“Tuzla City ide do kraja na oba fronta. Mi nismo ekipa koja kalkuliše i uvijek idemo na pobjedu. Imamo veoma kvalitetnu ekipu i nadam se da će taj kvalitet na kraju ipak biti presudan u borbi sa Zrinjskim. Žao mi je što nismo pobjedili u Mostaru kada smo do pred sami kraj utakmice imali vodstvo. Što se tiče atmosfere u ekipi, ja stvarno ne znam da li može biti bolja od trenutne.”

Svjesni smo da bi kvalitet Premijer lige Bosne i Hercegovine bio iznimno veći kada bi se infrastruktura popravila, odnosno kada bi većina terena bila poput onog na Grbavici:

“Mora se konstantno raditi na izgradnji infrastrukture, posebno terena. Inače našu ligu često osporavamo, a to ne treba raditi. Trebamo više cijeniti naše. Korona je malo poremetila posjete stadionima i nadam se da će sve vrlo brzo biti iza nas.”

Next Post

Sudar velikana: Manchester City i Bayern već narednog ljeta žele Joška Gvardiola u svojim redovima?

IGRA ODLIČNU SEZONU
Copy link
Powered by Social Snap