Bjelica je ovo zaboravio: Kako je Dinamo u dva navrata spasio Osijek od gašenja?

Redakcija DMF

BJELICA NASTAVLJA SUKOB

foto: Luka Stanzl – PIXSELL

Osijek na mukama: Mamićeva pomoć ili kluba više neće biti, Mamić spasio Osijek, Dinamo kupuje dva igrača Osijeka i spašava klub – samo su neki od naslova iz 2014. godine kada je nogometni klub Osijek po treći put bio u problemu, nakon kojeg je tražio pomoć od Dinama, konkretno od Zdravka Mamića.

Dinamo, i Zdravko Mamić, klub i čovjek, kojeg danas pljuje Nenad Bjelica, trener Osijeka, govoreći kako su upravo Modri apsolutni vladari u Hrvatskom nogometu, ali sa one neke druge strane, tamnije strane. Zbog čega to sve Bjelica radi, nikome nije jasno. Da li su u pitanju trofeji, uspjesi u ligi, u kupu, odlična sezona u Europi, svi postavljaju jasno pitanje zašto takve izjave od nekadašnjeg trenera Dinama?

Pitanje koje se također mnogo postavlja, gdje bi danas bio Nenad Bjelica da nije Dinama i Zdravka Mamića? 49-godišnji trener bio je potpuna nepoznanica dok nije došao na klupu Modrih, sa kojim je također osvajao prvenstvo. Danas ne bi sjedio na klupi ‘svog voljenog’ kluba da Dinamo, na čelu sa Zdravkom Mamićem dva puta nije spašavao klub iz Osijeka od bankrota, odnosno gašenja.

Zdravko Mamić emotivno je vezan uz Osijek, klub u kojem je 1995. bio sportski direktor. I spasio ih je Mamić, ne jednom. U siječnju 2011. doveo je u Maksimir braću Plum za 300.000 eura.

Ivan i Hrvoje nikad nisu zaigrali za prvu momčad Dinama, no Osijek je dobio nasušno potreban novac. U drugoj akciji “spašavanja Osijeka” ondašnji predsjednik Robert Špehar prodao je Mamiću vlastitog sina. Cijena je bila dva milijuna kuna, a šesnaestogodišnji Dino najskuplji tinejdžer u povijesti hrvatskog nogometa. Za razliku od braće Plum, Dino je nešto i odigrao za Dinamo. U dvije utakmice protiv Splita, jednom je ušao u 85. minuti, drugi put u sudačkoj nadoknadi. Malo više od pet minuta njegova igranja za Dinamo spasilo je Osječane od propasti.

Next Post

Zanimljiva situacija: Sarajevski premijerligaš može ostat bez kompletnog prvog tima?

ZANIMLJIVA SITAUCIJA U OLIMPIKU
Copy link
Powered by Social Snap