Beganović radi sjajan posao: Stvorili smo zdrav i marljiv kolektiv, to je najbitnije!

Dean Marijanović

TRENER KOJI OBEĆAVA

foto: sportsport.ba

Ekipa NK Travnik na čelu sa Adnanom Beganovićem, mladim 38-godišnjim trenerom ima zapažene rezultate u ovoj sezoni m:tel Prve lige Federacije BiH. Naime, ekipa sa Pirote u posljednjih 10 utakmica ima samo dva poraza, te zauzima sjajno 6. mjesto na tabeli.

O sjajnim igrama, ali i rezultatima razgovarali smo upravo sa mladim Beganovićem, koji hvali svoje igrače, zalaganjem i trudom na utakmicama:

“Prije svega želim da pozdravim vaše čitatelje, i pratioce portala dm-fudbal. Kada bi gledali rezultatski da imamo dva poraza i da smo većinu utakmica igrali sa ekipama iz gornjeg djela tabele možemo biti zadovoljni, međutim ono što mene veseli i raduje je to što imamo konstantnost u igrama, odnosno ekipa je odlično fizički spremljena. Imaju odličan pristup i na treningu i na samim utakmicama. Za svaki meč se spremamo posebno te ne srljamo mnogo unaprijed, fokusiramo se na sljedećeg protvnika i pokušavamo maksimalno pripremit utakmicu kako bi iskoristili sve slabosti protivnika.”

Kao što smo već ranije i napisali, popularni Veziri trenutno zauzimaju odlično 6. mjesto, iako je glavni cilj u ovoj sezoni bio opstanak, Beganović tvrdi da vjeruje i osjeća da ova ekipa zaslužuje i može biti u vrhu tabele:

“Stav uprave i rukovodstva kluba po mom preuzimanju je bio da izbjegnemo borbu za opstanak, a ja kao ličnost uvijek imam veće ciljeve i sam sebi uvijek postavljam to nešto veće, te isto tako želim i da ekipa bude u gornjem dijelu tabele. Ako mene lično pitate o eventualnom povratku u Premijer ligu, ja sam za malo duži razvojni period kako bi klub zaista stekao sve uslove za povratak u najviši rang takmičenja, ali nakraju ljudi iz uprave odlučuju kakvi su nam zapravo ciljevi za narednu sezonu.”

NK Travnik pod vodstvom Beganovića igra sjajan fudbal, moderan fudbal, i sigurno da za ovog 38-godišnjeg trenera slijedi sjajna karijera, iako sve manje mladih trenera dobija šansu u Bosni i Hercegovini:

“Imam 38 godina i po tome spadam u red mlađih trenera koji rade, mislim da imamo dosta kvalitetnih mladih i potencijalnih tenera koji su svoje školovanje prošli u Centru za edukaciju trenera u Nogometnom savezu, ali nažalost teško dobijaju priliku da to znanje pokažu upravo iz razloga jer su ‘mladi’. Ja sam trenutno polaznik 12. generacije Uefa Pro trenera, želim da zaokružim to školovanje sa Uefa Pro licencom, ali nigdje ne žurim, radim marljivo, predano i pošteno a takav odnos tražim i od svojih igrača i smatram da smo napravili jedan zdrav kolektiv koji ima velike mogućnosti.” – priča nam vrlo iskreno Beganović, koji je za kraj razgovora spomenuo i svoje kolege sa klupe ali i ljude iz uprave:

“Moram da pohvalim također ljude koji rade uz mene a to su Nihad Ribić prvi pomoćnik i Alen Delić trener golmana, jer i oni imaju ogromne zasluge za sve što smo napravili do sada kao i kompletna administracija i uprava kluba.”

Next Post

Krznar govorio o Ademiju i Petkoviću: Ta opcija otpada u drugi plan

UPITNI ZA UTAKMICU?
Copy link
Powered by Social Snap