MLADI ČUVAR MREŽE ZVIJEZDE

Aljkanović: Zvijezda je klub sa tradicijom, i sigurno da zaslužuje biti u vrhu bh. fudbala

Dean Marijanović

Zvijezda Gradačac unatoč dobrom rosteru igrača nije uspjela izboriti plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, iako su mnogi vjerovali da bi se upravo to moglo desiti. Problemi sa ozljedama i kartonima u najvažnijem dijelu sezone spriječili su možda klub iz Gradačca da napravi i konkretan korak kada je u pitanju povratak u najviši rang bh. fudbala:

“Ne mogu reći da nisam zadovoljan sezonom, naravno da uvijek može bolje. Dobro smo krenuli na početku, nekoliko odličnih utakmica u kojima smo ostvarili pozitivne rezultate. Nakon toga smo imali problema sa kartonima i povredama, ali nam je nedostajalo i sreće u nekim odlučujućim utakmicama. Zvijezda je klub sa tradicijom i sigurno da zaslužuje vrh bh. fudbala, ono što bi dodao jest da je atmosfera u klubu, ali i među igračima dobra.” – priča nam na početku razgovora mladi Azur Aljkanović, 21-godišnji čuvar mreže koji je ove sezone upisao 18 nastupa za Zvijezdu iz Gradačca:

“Zadovoljan sam nastupima ,uvijek se trudim dati svoj maksimum u svakoj utakmici i trudim se da što bolje odradim svoj posao, odnosno svoj zadatak. U Zvijezdi sam tu do kraja sezone, ponuda ima, ali nakon što sezona završi sjest ću i razmislit što je najbolje za mene i moju budućnost.”

Dobri nastupi Aljkanovića u Prvoj ligi Federacije BiH nisu prošli nezapaženo, pa je mladi čuvar mreže zaslužio i poziv za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, za koju je upisao debi 29. marta u utakmici protiv Crne Gore:

“Osjećaj je zaista predivan. Veoma sam ponosan što mi je ukazano povjerenje da predstavljam svoju domovinu. Također, imam se pravo nadat da ću jednog dana postat i A reprezentativac.”

Next Post

Počelo zagrijavanje: Dino Perić od naredne sezone u dresu talijanskog velikana?

NAPUŠTA MAKSIMIR?
Copy link
Powered by Social Snap